Kovulduğu siteyi yakan adam serbest

Eskişehir'de görevli olduğu sitede yangın çıkaran sanık tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Kovulduğu siteyi yakan adam serbest

Eskişehir'de çalıştığı sitedeki 11 katlı apartmanda yangın çıkardığı gerekçesiyle tutuklanan bina görevlisi sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Yunus Emre A, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Yangında dairesi hasar gören müştekiler ve taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Yunus Emre A, mahkemedeki savunmasında, apartman görevlisi olarak çalıştığı sitede işine son verilmesinin stresiyle yangın çıkardığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Üzerime atılı suçlamaya bir diyeceğim yoktur. Ben sitenin yapım aşamasında da burada çalıştım. Sonradan apartman görevlisi olarak çalışmaya başladım. Yeni yönetim gelince benim işime son verdiler. Ben de işime son verilmesinin stresi ile yangın çıkardım. Ben yaklaşık 7-8 aydır psikolojik tedavi görüyorum ve ilaç kullanıyorum. Karakolda verdiğim ifade doğrudur, yangın çıkardığım yer benim kaldığım kapıcı dairesidir. Oranın kapısı açıktı, o şekilde içeri girdim. Kesinlikle yangından sonra kilitlemedim. Yangın alarm cihazını kapatmak veya söndürme sistemini etkisiz hale getirmek gibi bir eylemim olmadı."

Mahkeme heyeti sanık Yunus Emre A'nın tahliyesine karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Mart 2022'ye erteledi.

- Olay

Eskişehir'de 6 Kasım'da, Büyükdere Mahallesi Akçaağaç Sokak'taki 4 bloktan oluşan sitede yaklaşık 200 kişinin yaşadığı 11 katlı binanın çatı katında yangın çıkmıştı.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın, binanın çatısında ve apartman görevlisi Yunus Emre A'nın oturduğu çatı katında hasara yol açmıştı.

Polis tarafından yakalanıp sevk edildiği hakimlikçe serbest bırakılan Yunus Emre A, yeni deliller ortaya çıkınca yeniden gözaltına alınmıştı. Yangını iş akdi feshedildiği için kasten çıkardığını itiraf eden Yunus Emre A, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Yorumlar