KOSGEB'in "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programı

- SESOB Başkanı Alişan: - "Bu destek esnaf ve sanatkara umut oldu. Can suyu niteliği taşıyan bu tür kredilerin devamını bekliyoruz" - Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tümen: - "Şu ana kadar başvuru sayısı 500'ü geçti. Bu ilgi de bu kredilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bize ancak süre uzatılması konusunda bir şeyler yapılmalı"

Google Haberlere Abone ol
KOSGEB'in "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programı

SAKARYA (AA) - Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğine ilişkin, "Bu destek esnaf ve sanatkara umut oldu. Can suyu niteliği taşıyan bu tür kredilerin devamını bekliyoruz." dedi.

SESOB Başkanı Alişan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnafa can suyu olan KOSGEB'in 50 bin liralık, "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"nin devamını beklediklerini bildirdi.

Krediden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarın yoğun bir talepte bulunduğunu, esnaf adına KOSGEB'in bu girişiminden oldukça memnun olduklarını ifade eden Alişan, "Ancak talep beklenenin çok üzerinde. Dolayısıyla öngörülen kredi için ayrılan bütçe, bu talebi karşılamayacak. Gönlümüz ister ki başvuruda bulunan tüm esnaf ve sanatkarlarımız bu imkandan faydalansın. Bu destek esnaf ve sanatkara umut oldu. Can suyu niteliği taşıyan bu tür kredilerin devamını bekliyoruz." diye konuştu.

Alişan, SESOB Sicil Müdürlüğü personelinin, üyelerin taleplerine yetişmek için 16 Aralık'tan itibaren yoğun bir mesai harcadığını, üyelerin geri dönmemeleri için akşam geç saatlere kadar hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

- Karabük'te başvuru sayısı 500'ü geçti

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen de hükümet tarafından esnafa sağlanan bu kolaylığın can suyu olduğunu, nefes verdiğini bildirdi.

Yoğun bir talep olduğundan bahseden Tümen, "Şu ana kadar başvuru sayısı 500'ü geçti. Bu ilgi de bu kredilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bize ancak süre uzatılması konusunda bir şeyler yapılmalı. Bu kadar ilgiye karşılık vermemiz lazım. Ben emeği geçen herkese esnafım adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "İşletmeler önce KOSGEB veri tabanına başvurmalı"

KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta da AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki hafta önce Ekonomik Koordinasyon Kurulunda alınan karar neticesinde ülke genelinde 15 bin işletmeye KOSGEB tarafından sıfır faizli kredi imkanı verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen yaklaşık 700 işletmenin, KOSGEB veri tabanında güncelleme yaptığını belirten Usta, "İşletmelerin krediden yararlanmaları için önce veri tabanı güncellemesi yapması gerekiyor. Başvurular yarın gece 12 itibarıyla sona eriyor. KOSGEB'e kredi başvuruları 19 Aralık itibarıyla başladı. İşletmelerin, KOSGEB faizsiz kredi uygulamasından yararlanmaları için önce veri tabanına başvuru yapması gerekiyor. Daha sonra da KOSGEB kredisi başvurusu yapılıyor." ifadesini kullandı.

Usta, Bartın müdürlüğü olarak yoğun bir talep aldıklarını aktararak, "KOSGEB'in faizsiz kredi desteğinin Kobi'lerde rahatlama anlamında katkı sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.


Yorumlar