KOSGEB'den destek almanın şartları değişti

KOSGEB'den destek almanın şartları yeniden belirlendi. Yeni düzenlemeyle birçok şart değişti.

Google Haberlere Abone ol
KOSGEB'den destek almanın şartları değişti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), işletmeler ve girişimciler için yeni destek programlarını içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe soktu. Bu yeni düzenleme, KOSGEB'in kalkınma planları, orta vadeli programlar, Cumhurbaşkanlığı yıllık programları ve Genel Kurulun belirlediği politika, amaç ve hedeflere dayanarak hazırlandı.

YÖNETMELİĞİN KAPSAMI

Yeni yönetmelik, işletmeler ve girişimcilerin gelişimine katkıda bulunacak teknoloji merkezleri, danışmanlık merkezleri, enstitüler ve paydaş kuruluşlara yönelik destek programlarının esaslarını belirlemekte. Buna göre, destek programları, üst düzey politika belgeleri ve KOSGEB Genel Kurulunun belirlediği amaçlar dikkate alınarak hazırlanacak.

DESTEK PROGRAMLARININ ŞARTLARI

Farklı destek programları arasında geçiş yapılabilmesine olanak tanıyan bu yeni düzenleme, aynı destek türünden faydalanma imkanı sunuyor. Ancak, bir giderin yalnızca bir destek programı için kullanılması gerekiyor. Ayrıca, destekten yararlananlar, KOSGEB'in kontrol, denetim ve inceleme görevlilerine hesap, bilgi ve belgelerini sunmak zorunda olacak.

DENETİM VE İPTAL PROSEDÜRLERİ

KOSGEB mevzuatına aykırı durumların tespiti durumunda, destek süreci durdurulacak ve yeni destek başvuruları kabul edilmeyecek. Uygunsuzlukların giderilmemesi halinde, verilen destek tutarları yasal faiziyle birlikte KOSGEB tarafından tahsil edilecek. Destek programlarının uygulanmasında mücbir sebepler de dikkate alınacak ve bu durumlarda KOSGEB Başkanının kararıyla destek süreci durdurulabilecek veya devam edebilecek.

ÖNCEKİ YÖNETMELİĞİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASI

Bu yeni düzenleme ile birlikte, 15 Haziran 2010 tarihli ve 27612 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan önceki KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Yorumlar