Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesi-I tamamlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle başlatılan İstanbul Film Festivali-Köprüde Buluşmalar kısa film atölyeleri serisinin ilki...

Google Haberlere Abone ol
Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesi-I tamamlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle başlatılan İstanbul Film Festivali-Köprüde Buluşmalar kısa film atölyeleri serisinin ilki tamamlandı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, ilk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacılara yönelik Kısa Film Atölyeleri serisi 2017'de iki kez düzenleniyor. Atölye, kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkati çekmeyi, uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı ve yönetmen-yapımcı çalışma disiplinini geliştirmeyi amaçlıyor.

Atölyelerin ilki, 8-18 Temmuz'da gerçekleştirildi. Başvurular arasından seçilen 4 kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları projelerini sinema sektöründen deneyimli profesyoneller ile çalışarak geliştirdi.

Grup çalışması formatında düzenlenen atölyede proje ekipleri yönetmen ve yapımcı eğitmenler ile 3 aşamalı senaryo çalışması yaptı. Görüntü yönetmeni Çağlar Kanber, sanat yönetmenleri Meral Efe Yurtseven ve Yunus Emre Yurtseven, yönetmen asistanı Ulaş Parlakyıldız ve yapım amiri Murat Çelik ile yapılan derslerde projeleri irdeledi, yapım sürecini hazırladı. Atölyenin sonunda ekipler yapımcı-yönetmen çalışması disiplinini geliştirerek, eğitmenlerle projelerinin profesyonel sunum dosyasını tamamladı.

Atölye kapsamında Soho House İstanbul'da düzenlenen gösterim ve sinema konuşmasında Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan kısa film "Salı"nın yönetmeni Ziya Demirel ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu sektörden sinemacılarla yapım süreci deneyimlerini paylaştı ve soruları yanıtladı.

İkinci Kısa Film Atölyesi atölyesi çağrısı, Köprüde Buluşmalar tarafından yapılacak.

Yorumlar