Kocaeli'de "Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi"

- Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'in hayatından bazı bölümlerin yer aldığı sergi, İzmit ilçesinde açıldı

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de "Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayatından bazı kesitlerin yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

İzmit Belediyesi ve Kocaeli İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİHMED) iş birliğinde düzenlenen serginin Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, fotoğraflara bakınca bir liderin bir milletin kurtuluşunda aldığı rolün görüldüğünü söyledi.

Bosna Hersek'in kendilerinin gönül coğrafyalarından biri olduğunu ifade eden Doğan, "Oralarda atalarımız çok güzel işler yaptılar. Bir dönem dünyaya, Avrupa'ya hakkı, hukuku, insanlığı, medeniyeti getirdiler. Ne yapsalar, etseler de atalarımızın bu izlerini kapatamazlar. Bizler onların torunlarıyız. Aliya İzzetbegoviç de onların torunlarından biriydi. Aliya, Avrupa'nın, dünyanın, insan hakları, demokrasi havarisi kesilen ülkelerin gözleri önünde bir milletin yok olma mücadelesinin en önde gelen sancaktarı oldu. Kahramanca, yiğitçe kendi üzerine düşeni yaptı. Bizler onun hem milleti hem de İslam alemi için yaptıkları mücadeleyi asla unutmayacağız." şeklinde konuştu.

Nevzat Doğan, İzzetbegoviç'i her zaman minnetle anacaklarını da dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye ve Türk milleti ne kadar güçlü olursa, oralardaki mücadeleler de o kadar başarılı olacaktır. Rahmetli Aliya, son nefesini vermeden önce milletini, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a emanet etti. Bosna bizlere emanet. Bosna'da pişmaniye festivali yaptık. Mostar Köprüsü'nde mehteranımız marşlar çaldı. Türkiye güçlü oldukça, biz elimizi, kulağımızı Bosna'dan çekmedikçe orada ezanlarımız da okunmaya devam edecek, mehteran da marşlar çalacak, bayrağımız da dalgalanmaya devam edecektir. Yurt dışındaki en büyük projelerimizden birini Travnik'te yaptık. Mesire yeri, açık spor alanının açılışını yakında açacağız. Bu tür etkinlikleri hem ata yadigarlarına, hem de geçmişte emeği olanlara vefa gösterme açısından çok önemsiyoruz."

Konuşmanın ardından 21 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı, İzmit Belediye Başkanı Doğan ve diğer protokol üyelerince yapıldı.

Yorumlar