Koç Üniversitesi'nden Mehmet Çilingiroğlu'na büyük ayıp

Çıktığı televizyon programlarında Türkiye'nin koronavirüs ile başarısını öven ABD'deki Türk Bilim İnsanı Mehmet Çilingiroğlu'na Koç Üniversitesi'nden büyük bir ayıp yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Koç Üniversitesi'nden Mehmet Çilingiroğlu'na ayıp

Türkiye'nin ABD'deki sayılı bilim insanlarından Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu Koç Üniversitesi ile yollarının ayrıldığını açıkladı.

Çilingiroğlu, çıktığı televizyon kanallarında Türkiye'yi koronavirüs ile mücadelesinden dolayı tebrik etmiş, ABD'de yaşanan sağlık sıkıntılarına değinmişti.

Çilingiroğlu'nun özellikle de mücadelesi için hükümete destek vermesi Türkiye'deki bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Çilingiroğlu'nu linç girişimine kalkışan bu kesimlerin de etkisiyle Koç Üniversitesi, yaptığı çalışmalarla adını tıp literatürüne yazdırmayı başaran Mehmet Çilingiroğlu'nu misafir öğretim üyesi konumundan çıkardı.

Konuyu CNNTürk'te katıldığı bir programda gündeme getiren Çilingiroğlu, üniversitenin kendisine yaptığı büyük ayıba tepki gösterdi.

"ÜLKEMLE GURUR DUYUYORUM"

Mehmet Çilingiroğlu, en son dün bir kanala verdiği röportajda, Türkiye ile gurur duyduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çalışmalarının son derece önemli olduğunu da sözlerine eklemişti.

"ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN"

Çilingirlioğlu, “ABD’de 33 milyon insan işini kaybetti. Göğüsünüz ağrısa 20 bin dolar. Hastalar hastaneye gidemiyor, Türkiye’de siz çok şanslısınız. Allah devletimizden razı olsun” dedi. 

"CUMHURBAŞKANIMIZI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Çilingiroğlu, ABD'de yaşanan solunum cihazı sıkıntısı konularına da değindikten sonra, "Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Sağlık Bakanımızı gönülden kutluyorum. Solunum cihazı üretmek için hızlı bir şekilde harekete geçtiler. Ben ülkem ile gurur duyuyorum." demişti.

SÖZÜ SIK SIK KESİLİNCE YAYINI TERK ETMİŞTİ

Mehmet Çilingiroğlu, Çarşamba Akşamı ilk olarak Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına katılmıştı. Türkiye'deki koronavirüs salgınına ilişkin mevcut durumu değerlendiren, ABD'deki çalışmalara ilişkin de bilgi veren Çilingiroğlu, sözünün Yılmaz ve diğer konuklar tarafından sık sık kesilmesi üzerine tepki göstererek yayını terk etmişti. 

Çilingiroğlu daha sonra resmi Twitter hesabından şu mesajı paylaşmıştı: 

 

Yorumlar