Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu kimdir?

ABD üniversitelerinde görev yapan Türk Profesörlerden birisi olan Mehmet Çilingiroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Çilingiroğlu'nun uzmanlık alanı nedir? İşte ilkokul hocasının, "Bu çocuktan bir şey olmaz" dediği Prof. Dr. Çilingiroğlu hakkında merak edilen bilgilerin detayları.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Çilingiroğlu kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, ABD üniveristelerinde görev alan Türk bilim adamlarından birisidir. Peki, Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, uzmanlık alanı nedir? İşte Prof. Dr. Çilingiroğlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

İlkokul öğretmeninin "Bu çocuktan hiçbir şey olmaz" dediği Çilingiroğlu, tıp dünyasında yaptığı buluşla bugün dünya tıp literatürüne girmiş isimlerden birisidir.

Aslen Antalya doğumlu olan Prof. Dr. Çilingiroğlu 25 yılı aşkın bir süre ABD'de tıp alanında çalıştı. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı.

Üniversite eğitimini ise Hacettepe Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

ABD'nin California Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Aynı zamanda Türkiye'de de Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapıyor. 

Arkansas Kalp Hastanesi’nde de bilimsel çalışmalar yapan Prof. Dr. Çilingiroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesidir. 

Çilingiroğlu, geliştirdiği ‘lazerli akıllı optik tomografi’ yöntemiyle kalpte by-pass'a son veren bilim adamıdır.

Çilingiroğlu, geliştirdiği bilimsel yöntemle kalp damarlarındaki tıkanıklıkları, hastanın vücudunda kesik işlemi yapılmadan uygulayabiliyor.

Bilim dünyasında geliştirdiği yöntemlerle kendinden söz ettirmeyi başaran Mehmet Çilingiroğlu, bir röportajı esnasında yaptığı çalışmalar hakkında ''Halihazırda Amerika’nın hasta memnuniyeti ve hasta tedavisi sonuçları açısından en önde gelen Little Rock’taki ünlü Arkansas Kalp Hastanesin’deyim. Kendime ait 32 milyon dolarlık araştırma fonum bulunmakta. Ve ayrıcs 25’in üzerinde girişimsel kardiyoloji alanında Amerika, Kanada ve Avrupa’da patentlerim var. 2012 ylından bu yana Arkansas Kalp Hastanesi’nde klinisyen hekim ve bilim adamı olarak çalışmalarıma devam ediyorum.'' demişti.

Mehmet Çilingiroğlu kimdir
Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu

 

Çilingiroğlu, bir röportajında ailesinde 30'a yakın tıp doktoru olduğunu sölemişti.

Babasının Yüksek Orman Mühendisi olduğunu söyleyen Çilingiroğlu, babasının atom mühendisi olmasını istediğini söyledi.

İlkokuldayken, öğretmeninin annesine, "Bu çocuktan hiçbir şey olmaz" dediğini ise gülümseyerek anlatan Çilingiroğlu, "Şimdi o hocam merak ediyorum, gidip bir ziyaret etsem, hayattaysa" demişti.

Üç kardeş olan Çilingiroğlu'nun, kendisi gibi bir kardeşi daha doktor, diğerinin de öğretmendir.

Çocuklarının okumasında anne ve babalarının teşviklerinin büyük rol oynadığını söylüyor. Çok mutlu bir ailede büyüdüğünü belirten Çilingiroğlu, bu açıdan çok şanslı olduğunu söylüyor.

Mehmet Çilingiroğlu kimdir
Mehmet Çilingiroğlu ve ailesi

 

Çilingiroğlu, evli ve 13 ve 15 yaşlarında iki erkek çocuk babasıdır.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN MEHMET ÇİLİNGİROĞLU'NA BÜYÜK AYIP

Mehmet Çilingiroğlu, koronavirüs ile ilgili tartışmalar esnasında da dikkat çekmişti.

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesini övdüğü için birçok kesim tarafından linç girişimine maruz kalmıştı. Linç girişimlerinden sonra birlikte çalıştığı Koç Üniversitesi tarafından sözleşmesi iptal edildi. Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi'nde misafir profesör olarak görev yapıyordu.

MEHMET ÇİLİNGİROĞLU'NUN HAYATINDAN KESİTLER ANLATTIĞI VİDEO

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar