Kıran-11 ve Narko-Terör Operasyonu başladı

Diyarbakır İli Lice bölgesinde terör örgütü PKK'nın kış üslenmesi ve örgütün finans kaynaklarına yönelik "Kıran-11" operasyonu başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kıran-11 ve Narko-Terör Operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır İli Lice bölgesinde, “Kıran-11 Diyarbakır-Lice Bölgesi Narko-Terör Operasyonu” başlatıldığını duyurdu.

Terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine girmesini engellemek, bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon kapsamında bölgede operasyonlar devam ediyor.

Öte yandan gençleri hedef alan uyuşturucu tacirlerini yakalamak ve terör ögütü PKK'nın finans kaynaklarını yok etmek maksadıyla Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca “Kıran-11 Diyarbakır-Lice Bölgesi Narko-Terör Operasyonu” başlatıldığı açıklandı.

OPERASYONDA 1260 KİŞİ GÖREV ALIYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre,  bölgede yürütülen operasyona Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan bin 260 personel (80 operasyonel tim) görev alıyor.

Öte yandan, 2019 yılında yurt içinde yürütülen narko-terör operasyonları kapsamında 23 ton toz esrar, 20 ton kubar esrar maddesi ve (40 milyon) kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Terörün ve finans kaynaklarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen “KIRAN” operasyonlarının, halkın desteği ile kararlı bir şekilde başarı ile devam ettiği vurgulandı.

Yorumlar