Kinder neden yasaklandı, Kinder Yumurta neden satılmıyor, zararlı mı?

Kinder neden yasaklandı, sürpriz yumurtada salmonella bakteri mi var? Kinder salmonella skandalıyla gündemde, sürpriz yumurtada salgın hastalık... Kinder salmonella skanday yumurtada salmonella skandalı patlak verdi. Dünya, Kinder sürpriz yumurtadan salgın bulaşmasıyla ilgili skandalı konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Kinder neden yasaklandı, Kinder Yumurta zararlı mı

Kinder neden yasaklandı, Kinder Yumurta neden satılmıyor, zararlı mı? Kinder salmonella skandalıyla gündemde, sürpriz yumurtada salgın hastalık bulundu. Kinder sürpriz yumurta salmonella salgınına neden olmakla suçlanınca ürünlerini geri çekti.

İngiltere'de Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı bir salgında çocuklara salmonella bulaşması nedeniyle bazı parti yumurtaların geri çağrılmasının ardından, üretici Ferrero şirketi Fransa'daki bazı Kinder çikolata ürünleri için de aynı uygulamaya gitti.

Kinder neden yasaklandı, sürpriz yumurtada salmonella bakteri mi var, zararlı mı?
Kinder neden yasaklandı, sürpriz yumurtada salmonella bakteri mi var, zararlı mı?

 

Ferrero'dan yapılan açıklamada, Fransa'da raflarda yer alan Belçika'da üretilmiş tonlarca Kinder çikolata ürününün "salmonella vakalarıyla" muhtemel bağlantısı nedeniyle geri çağrıldığı belirtildi.

Fransa'da marketlerde satılan Kinder ürünlerinin salmonella vakalarıyla herhangi bir bağlantısının tespit edilmediği, tüketicilerden de henüz şikayet gelmediği aktarılırken, geri çağırmaya konu ürünlerin tüketilmemesi istendi.

Geri çağrılan ürünler arasında Kinder Sürpriz yumurtaları, Schoko-Bons ve küçük yumurtalar ile diğer bazı Kinder çikolatalar yer alıyor.

Fransa'da henüz salmonella vakası rapor edilmedi.

İngiltere'de 63 çocuğa, Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı bir salgında salmonella bulaşmasının ardından, Ferrero firması önlem olarak son kullanma tarihi 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan 2 parti yumurtayı geri çağırmıştı.

Salgın nedeniyle herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Salmonellanın belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş yer alıyor. Vakaların çoğunda birkaç gün içinde belirtiler ortadan kalkarken, özellikle küçük yaştakiler ve bağışıklık sistemi zayıfların zaman zaman hastaneye kaldırılması gerekebiliyor.

KİNDER TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Ürünlerinde salgın hastalığa neden olan bakteri bulunduğu belirtilen Kinder'in Türkiye şubesinden açıklama geldi.

İşte Kinder tarafından yapılan açıklama:

Kinder ürünleri ile ilgili T.C Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 19.04.2022 tarihli aşağıdaki açıklamasına istinaden kısa bir bilgilendirme yapmak isteriz.

Aşağıdaki açıklamada Bakanlık tarafından da belirtildiği üzere, piyasada bulunan Kinder ürünleri ile ilgili gerekli tüm resmi kontroller yapılmış olup, ürünlerimizin güvenli olduğu teyit edilmiştir.

Sürecin başlangıcından beri Ferrero Türkiye olarak Bakanlık ile işbirliği içerisinde hareket etmekteyiz. Bakanlığın 19.04.2022 tarihli açıklaması ve bu kamuoyu duyurumuz ile yanlış anlaşılmaları düzeltmiş olmayı ümit ediyoruz.

İthalat prosedürünün bir parçası olarak, mikrobiyolojik analiz sıklığının arttırılması, Bakanlığın görev ve sorumlulukları çerçevesinde yapılan mutad bir uygulamadır.

Ferrero Türkiye Çikolata olarak tarafımızca ithal edilen ve piyasaya sunulan tüm Kinder ürünlerinin güvenli olduğunu bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TÜRKİYE'DE DE BAZI ÜRÜNLERE TOPLATMA KARARI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Belçika'da üretilen Kinder markalı bazı ürünlerin Salmonella bakterisi riskine karşı toplatılmasına karar verdi. Toplatılacak ürünlerin 'Schoko Bons'un iki partisi olduğu kaydedilen açıklamada, toplatılacak ürünlerin, son tüketim tartihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olan ürünler olduğu bildirildi.

NTV’nin haberine göre, kararın Avrupa Birliği’nden gelen bildirim üzerine alındığı belirtildi.

Avrupa’da bazı ülkelerde, Salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Kinder marka ürünlerin toplatılmasının ardından, Türkiye’de ikinci bir talimata kadar bu ürünlerin ithalatında yüzde 100 salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirilmişti.


 

Yorumlar