Kim Milyoner Olmak İster Rabia kimdir, nerelidir, babası, annesi kim, kaç yaşında?

Kim Milyoner Olmak İster 1 milyon liralık soruyu sağ kolu olmayan Rabia Birsen Güvercin açtırmayı başardı. Rabia, yarışmanın ikinci etabında anlattıklarıyla sunucu Kenan İmirzalioğlu'nu gözyaşlarına boğdu. Peki, 1 milyon liralık soruyu açtırmayı başaran Rabia Birsen Güvercin kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Kim Milyoner Olmak İster Rabia kimdir, nerelidir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 3 Eylül 2023 tarihli bölümünde 1 milyon liralık soruya kadar gelindi. Raiba Birsen Güvercin isimli tek kolu olmayan yarışmacının başarılı performansı onu 1 milyon liralık soruya kadar getirdi. İstiklal Marşı'nı TBMM kürsüsünde ilk kez kimin okuduğu sorusundan sonra 400 bin liralık sorunun da cevabını bilen Rabia, 1 milyon liralık soruya geldi. Rabia, yarışmanın ikinci etabında anlattıklarıyla sunucu Kenan İmirzalioğlu'nu gözyaşlarına boğdu. Rabia, kolunu nasıl kaybettiğini, hastane sürecini, babasının ona yeni bir kol almak istemesini duygusal ifadelerle anlattı. Hoşgörülü ve insancıl anlatışı sunucuyu da ağlattı. Bu arada Raiba da anlattıklarına göyşalarıyla eşlik etti. Yarışmanın sonunda Rabia tarihe geçerek 1 milyon lira kazanan ikinci yarışmacı oldu. Peki, Kim Milyoner Olmak İster Rabia kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

KİM MİLYONER OLMAK İSTER RABİA BİRSEN GÜVERCİN KİMDİR?

Rabia Birsen Güvercin, 1999 yılında dünyaya geldi. Aslen Konyalı olan Güvercin, Ankara'da ailesiyle birlikte oturuyor.

Rabia Birsen Güvercin
Raiba Bircen Güvercin, kolunu babasının kasap dükkanında kıyma makinesine kaptırdığını açıkladı.

 

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon liralık soruyu açtırmayı başaran 6 yarışmacıdan biri olan Güvercin, yarışmaya ilk başladığında aşırı derecede heyecanlı olduğunu söylemişti. Ancak bu heyecanı ona yarışmada büyük bir başarı getirdi.

Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümünde okuyan Güvercin, 5 yıllık eğitimin ardından bu yıl mezun oldu. Yarışmaya arkadaşı Sultan ile katılan Güvercin, heyecanlı olduğunu söyleyince sunucu Kenan İmirzalıoğlu, heyecanının yatıştırılması için ona yardımcı olmaktan geri durmadı.

Aynı zamanda bir izci olduğunu ifade eden Güvercin, bir kedisi ile bir köpeğinin olduğunu da belirterek hayvanları daha doğrusu bütün canlıları çok sevdiğini ifade etti.

RABİA BİRSEN GÜVERCİN'İN KOLUNA NE OLDU, NEDEN SAKAT?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Rabia Birsen Güvercin'in sempatik kişiliği, heyecanı ve sevecenliğinin yanında kolundaki sakatlık da dikkat çekti. Sunucu İmirzalioğlu'nun bir soru üzerine kolu ne olduğunu anlatan Güvercin, kolunun bir yıl önce kıyma makinesine kaptırıldığını bu nedenle sakatlandığını açıkladı.

Babasının kasap dükkanında babasına yardım ederken kıyma makinesinin başında olduğu esnada kolunu makineye kaptırdığını belirten Güvercin, "Şimdi daha havalı bir kolum oldu" ifadeleriyle hayat ile barışık olduğunu ortaya koydu.

RABİA BABASINI ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Rabia, babasının yeni bir kol alma ısrarını anlatırken hem kendi hem de sunucu gözyaşlarını tutamadı.

Babası 55 yaşındaki Süleyman Güvercin'dir.

Raiba'nın aslen Konyalı olan babası Süleyman Güvercin, Ankara'da kasaplık yapan bir esnaftır.

KENAN İMİRZALIOĞLU ALNINDAN ÖPTÜ

Kenan İmirzalıoğlu, 400.000 TL'lik soruyu bilerek 1 milyon liralık soruyu açtırmaya hak kazanan Rabia'yı alnından öptü.

1 MİLYON LİRALIK SORU AÇILDI MI?

Yarışmanın süresi dolmak üzereyken gelen 1 milyon liralık soru henüz açıldı.

Soru, "Türkiye'nin 81 ilinde v, g, h ve ş harflerinden hangisi daha az var" şeklinde bir soruydu.

Sorunun doğru cevabını "V" olarak veren Rabia, 1 milyon liralık ödülün sahibi oldu.

Şu ana kadar yarışmada 5 kişi 1 milyon liralık soruya kadar gelebilmişti.

Bunlardan ikisi soruyu cevaplamayı seçmişti. Cevap verenlerden ise sadece bir kişi 1 milyon lirayı kazanmıştı. O da Arda Ayten olmuştu.

Kaynak: Sonhaberler.com

 

Yorumlar