Kılıçdaroğlu’nun avukatı serbest bırakıldı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan avukatı Celal Çelik, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu’nun avukatı serbest bırakıldı

Savcılığın, hakimliğe gönderdiği sevk yazısında Çelik’in siyasi faaliyet ve avukatlık mesleği görünümü adı altında uzun bir süreçte FETÖ söylemlerini gündemde tuttuğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alınan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in emniyetteki işlemleri tamamlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 13 gün gözaltında kalan ve savcılık sorgusu emniyette gerçekleştirilen şüpheli Çelik, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün akşam saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Soruşturma savcısı, Çelik’i adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Savcılığın sevk yazısında şüpheli Çelik’in FETÖ terör örgütü ile üyelik temelinde bir bağı olup olmadığı hususunda araştırmaya devam edildiği belirtilerek, şüpheliye ilişkin araştırmaya başlandığında o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 2 Mart 2014’de Twitter hesabından FETÖ/PDY mensuplarının yapmış olduğu ‘Baş çalan’ paylaşımlarını retweet yapıp gündemde tutmaya çalıştığı bu şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçunu işlediği ifade edildi.

MİT tweeti sevk yazısına girdi

FETÖ’nün MİT tırları olayının planlayıcı olduğu açıkça delilleriyle ortaya konulmasına rağmen, 19 Ekim 2013’de MİT Müsteşarlığı aleyhinde yapmış olduğu “MİT’in 1 milyar 58 milyon olarak belirlenmiş. Bu kadar uçuk rakamın nedeni ne acaba? El-Kaide iddiası ile birlikte” şeklindeki paylaşıma yer verilen yazıda yine Çelik’in 26 Temmuz 2017 tarihinde katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalarına değinildi.

“Televizyon programlarında örgüt propagandası yaptı”

Bu programda Türkiye’nin terör örgütlerine silah götürdüğü şeklinde beyanlarda bulunan Çelik’in aynı programın 12 Eylül 2017 tarihli yayınında ise FETÖ mensuplarının askeri yapılanmasında yer alan kişilerin dile getirdiği şekilde vuku bulan darbe teşebbüsünün kontrollü olduğuna dair açıklamalar yaptığı anlatıldı. Şüphelinin sosyal medya hesabında, televizyon kanallarında katılmış olduğu programlarda, FETÖ argümanlarını aynen kullanarak terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtilerek, bu oluş şekliyle atılı terör örgütü propagandasın yapmak suçunu işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.

“Avukatlık mesleği görünümü altında FETÖ söylemlerini gündemde tuttu”

Sevk yazısında, şüphelinin siyasi faaliyet ve avukatlık mesleği görünümü adı altında uzun bir süreçte FETÖ söylemlerini gündemde tuttuğu, FETÖ’nün silahlı terör örgütünün güdümüne geçen YARSAV Derneğine yardımda bulunduğu, FETÖ içerisinde yer alıp MİT tırlarının durdurulması kumpas ve organizasyonlarında yer alan Süleyman Gürbüz ile aynı ByLock iletişim grubunda yer alan Fatih Gürsul ile yoğun irtibatı olduğunun tespit edildiği hatırlatılarak, tüm bu bilgiler ışığında Çelik’in FETÖ’ye yardım ettiğinin anlaşıldığına dikkat çekildi.

Yurt dışına çıkışı yasaklandı

Savcılık, hakimliğe gönderdiği sevk yazısında Çelik’in “Silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve kamu görevlisine hakaret” suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. İstanbul 1’incivSulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Çelik, “yurt dışına çıkmamak” hükmü uyarınca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın geçmişi

Avukat Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün avukat yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 15 Eylül 2017’de "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan Ankara’da gözaltına alınmıştı. Samanyolu ve Bugün TV gibi kanalların Dijitürk’ten çıkarılması üzerine, Dijitürk şirketine aboneliğini iptal ettirmek için dilekçe verdiği öğrenilen Çelik’in MİT tırlarının durdurulması sürecinde, Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul ile yoğun irtibatının tespit edildiği belirtilmişti.

Yorumlar