Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

- Kremlin Sözcüsü Peskov: - "Rusya diğer ülkelerin iç işlerine karışmıyor. Bölgede mevcut sorunların çözülebileceği barış ve istikrar ortamının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz" - Dışişleri Bakanı Lavrov: - "Bu onların meselesi ve kendi aralarındaki ikili ilişkileri ilgilendiren bir konu. Biz böyle kararlara karışmıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

MOSKOVA (AA) - Rusya'da Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin, Rusya'nın diğer ülkelerin iç işlerine karışmadığını ve sorunun barışçıl bir ortamda çözülmesinden yana olduğunu belirtti.

Peskov, Moskova'da basın mensuplarının soruları üzerine, "Bu durumun terörle mücadeledeki ortak tutum ve kararlılığı hiçbir şekilde etkilememesini umut ediyoruz." dedi.

Rusya'nın Körfez ülkeleriyle ilişkilerine önem verdiğini ifade eden Peskov, "Rusya diğer ülkelerin iç işlerine karışmıyor. Körfez ülkeleriyle olan iyi ilişkilerimizi devam ettirmek niyetindeyiz. Ayrıca bölgede mevcut sorunların çözülebileceği barış ve istikrar ortamının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin OPEC bünyesinde petrol üretiminin kısıtlanması anlaşmasını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya cevap vermedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Moskova'da düzenlenen basın toplantısında, "Bu onların meselesi ve kendi aralarındaki ikili ilişkileri ilgilendiren bir konu. Biz böyle kararlara karışmıyoruz." dedi.

Yorumlar