Kastamonu son dakika F-16 uçakları haberi

Kastamonu son dakika F-16 uçakları haberi... Yarım saat boyunca şehrin üzerinden uçan savaş uçakları paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kastamonu son dakika F-16 uçakları haberi

Kastamonu son dakika F-16 uçakları haberi... Yarım saat boyunca şehrin üzerinden uçan savaş uçakları paniğe neden oldu.

Kastamonu semalarında sabah saatlerinde F-16 Savaş uçakları uçuş gerçekleştirdi.

Uçakları bir anda şehrin üzerinde gören vatandaşlar şaşırdı.

Bazı vatandaşlar,  tatbikat mı yoksa bir telike mi olduğu konusunda meraklı sorular sormaya başladı. 

Eskişehir ve Ankara'da bulunan eğitim alanlarından havalanan savaş uçakları bazen çevre illerde de görülebiliyor.

Uçan uçakların da buradan havalandığı tahmin edilirken; Karadeniz'de son günlerde yaşanan yoğunluğun da buna neden olabileceği belirtiliyor. 

Türkiye'nin Karadeniz'de arabuluculuk rolünde ticaret gemilerinin tahliyesini sağlayacağı, mayınları temizleyeceği yönündeki haberler dün medyaya düşmüştü. 

EFES 2022 TATBİKATI

TSK'nın şu anda aktif olarak devam eden bir büyük tatbikatı bulunuyor. O da İzmir'de gerçekleştiriliyor. İzmir’de 37 ülkeden 11 bin personelin katılımıyla devam eden EFES-2022 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhası başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de izlediği tatbikatta hedefler tam isabetle vuruluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en büyük planlı tatbikatlarından 'Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününün gündüz safhası başladı. Seçkin gözlemci gününün ilk kısmı, gece faaliyetlerinin yapıldığı bölümle tamamlandı. Tatbikatın ikinci günü gündüz safhasıyla başladı. Tatbikatın saat 11.00'den sonraki bölümüne Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli de katılıyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'ndeki tatbikatın ikinci günü gündüz safhasıyla saat 08.50'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve diğer ülkelerden seçkin gözlemcilerin katılımıyla başladı. Tatbikatın saat 11.00'den sonraki bölümüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor.

Uçuşların bu konuyla alakalı olabileceği de belirtiliyor.

Yorumlar