"Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi"

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Bu, milletin ve meydanların dili. Bu dili arşivlemek istedik ve bunun çok kıymetli olduğuna inanıyoruz. Çünkü fotoğraf diliyle 15 Temmuz'u anlatmak, belki resmetmek mümkün ama milletin sözleriyle 15 Temmuz'un verdiği mesaj, hem ülkemiz hem dünya açısından çok önemli"

Google Haberlere Abone ol
"Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi"

ANKARA (AA) - AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bu, milletin ve meydanların dili. Bu dili arşivlemek istedik ve bunun çok kıymetli olduğuna inanıyoruz. Çünkü fotoğraf diliyle 15 Temmuz'u anlatmak, belki resmetmek mümkün ama milletin sözleriyle 15 Temmuz'un verdiği mesaj, hem ülkemiz hem dünya açısından çok önemli." dedi.

Karaaslan, AK Parti Genel Merkezi'nde Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Temmuz'da açılışı yapılan "Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi"nde medya temsilcilerini ağırladı.

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve haber müdürlerine sergiyi gezdirip, içeriğine ilişkin detayları paylaşan Karaaslan, sergi için 15 Temmuz'un hemen arkasından Türkiye'nin 81 ilinde başlayan demokrasi nöbetlerindeki afiş ve dövizlerin toplandığını belirtti.

Bunun özel bir koleksiyon oluşturduğunu anlatan Karaaslan, "Bu, milletin ve meydanların dili. Bu dili arşivlemek istedik ve bunun çok kıymetli olduğuna inanıyoruz. Çünkü fotoğraf diliyle 15 Temmuz'u anlatmak, belki resmetmek mümkün ama milletin sözleriyle 15 Temmuz'un verdiği mesaj, hem ülkemiz hem dünya açısından çok önemli. Gelecek nesiller için de çok büyük önem arz edecek. Bunları topladık. Bunları özel bir çalışmayla birlikte bütün kullanılan malzemelerin aynı olması şartıyla yeniden ürettik." diye konuştu.

- "15 Temmuz gerçekten bir destan"

Sergide "grafik tasarım" diliyle de 15 Temmuz'un anlatıldığına işaret eden Karaaslan, serginin odak noktasını ise şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı, ay yıldızla oluşturulan mekansal düzenlemenin oluşturduğunu bildirdi.

Burada bir anı defteri de bulunduğunu kaydeden Karaaslan, "15 Temmuz gerçekten bir destan ve bu destanı tek yönüyle anlatmak mümkün olmadığı için bugün farklı yöntemlerle 15 Temmuz'u anlatmak istedik." ifadesini kullandı.

Karaaslan, açılışa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere, bütün konukların birer pankart tasarladığını ve bunların da sergide yer aldığını anlattı.

Sergiyi gezen her yaş grubundan kişilerin pankart oluşturmaya devam ettiğini vurgulayan Karaaslan, ileride bunlardan da yeni bir sergi oluşturacak birikim sağlanacağını kaydetti.

- Sanal Gerçeklik Platosu tır ile Türkiye'yi gezecek

Sergide yer alan "sanal gerçeklik" bölümünün de önemli olduğunu belirten Karaaslan, Türkiye genelinde 15 Temmuz gecesi yaşanan hisleri, teknolojinin yardımıyla güçlendirmek için sanal gerçeklik platosu kurduklarını aktardı.

Bunun da bir tır ile bütün Türkiye'de dolaşacağını anlatan Karaaslan, "Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, Akdeniz fark etmez herkes, ne yaşandığını bu teknoloji marifetiyle biraz olsun hissedebilecek." dedi.

Çiğdem Karaaslan, 28 Temmuz'a kadar serginin gezilebileceğini vurgulayarak, "Yarın 15 Temmuz, bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum ve 'bir daha asla' diyorum." diye konuştu.

Yorumlar