Karadeniz'deki yangınlar neden çıkıyor? İşte cevabı

Karadeniz'den birçok ilinde aynı gün içinde birçok noktada yangınlar çıkması herkesin kafasında soru işaretlerine neden oldu. Herkes, "Karadeniz'deki yangınlar neden çıkıyor, aynı anda çıkan yangınların sebebi nedir?" sorularını soruyor. Terör örgütü, "Biz yaptık" derken, İçişleri Bakanlığı, "Bu yönde bir delil yok" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı ise "İnsan müdahalesi olmadan bu kadar yangın aynı anda çıkamaz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz'deki yangınlar neden çıkıyor? İşte cevabı

Karadeniz'in başta Trabzon olmak üzere birçok ilinde son 24 saat içinde farklı noktalarda onlarca yangın çıktı. Yangınlar ormanlık alanlara ulaşarak yayılmaya devam ederken, herkesin kafasında aynı soru işaretleri belirdi. Karadeniz'deki yangınlar neden çıkıyor? İşte cevabı: 

Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin'in ardından bugün de Rize'de örtü yangını yaşandı.

Trabzon'un Araklı, Arsin, Çaykara ve Sürmene ilçeleri ile Giresun'un Eynesil ilçesinde ormanlık alanlarda başlayan örtü yangınları. 6 ilçe ve 8 noktada devam ediyor

Rize'nin Ardeşen ilçesi eski Armutluk Köyü'ne bağlı Şaşkeni bölgesinde çıkan örtü yangını rüzgarın da etkisi ile yayılırken, araç ulaşımının zor ve arazinin engebeli olmasından dolayı yangına müdahale edilemiyor. Yangının çıkmasının ardından Ardeşen Belediyesi yaptığı anonsla vatandaşları yangın bölgesine giderek yangına müdahalede bulunmasını istedi.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz yangın sonrası yaptığı açıklamada vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Herkes bu soruyu soruyor: Karadeniz'deki yangınlar neden çıkıyor? İşte cevabı

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

Aytemiz "Tunca Şaşkeni mevkinde çıkan yangın sebebi ile tüm vatandaşlarımızın yanına kazma kürek alarak yangın bölgesine gelmelerini bekliyoruz lütfen duyarlı olalım bölge halkıma duyurulur" İfadelerini kullandı.

Herkes bu soruyu soruyor: Karadeniz'deki yangınlar neden çıkıyor? İşte cevabı

Ardeşen Eski Armutluk Köyü Şaşkeni bölgesinde çıkan yangına müdahale edilemiyor. Yangına müdahale etmek için Kaçkar Bölge İtfaiye'nin yanı sıra Orman işletme Şefliği ile Tunca Belediyesi ekipleri olay yerine gitti. Ancak yangın bölgesine araçların gitmesinin çok zor olmasından dolayı müdahale edilemediği öğrenildi.

YANGINLAR SEBEBİ

Karadeniz'de çıkan yangınların sebebi ise bahçelerde ve tarlalarda yapılan temizlik esnasında yakılan çöpler nedeniyle çıktığı öğrenildi. Havaların sıcak olmasından faydalanarak temizlik yapmak isteyen çiftçiler ve köylüler, rüzgarı hesaba katmayınca istenmeyen görüntüler ortaya çıkmaya başladı.

TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ YAPTI?

Öte yandan yangınlarla ilgili en çok dillendirilen iddialardan biri terör örgütünün yaptığı yönündeydi. Bu konuyla ilgili resmi makamlardan herhangi bir açıklama gelmezken, terör örgütü uzantısı olduğu belirlenen internet sitelerinden yangınlara dair bir iddia geldi. Kendilerine "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" diyen PKK'lı grup Trabzon'un bütün ilçelerinde eylem gerçekleştirdik, açıklaması yaptı. Türkiye'ye karşı alçak ifadeler kullanılan açıklamada çok sayıda evin tahrip edildiği ileri sürüldü. Terör örgütünün bu açıklaması henüz resmi makamlar tarafından teyit edilmiş değil.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TERÖR ÖRGÜTÜ İDDİALARINA YALANLAMA

Terör örgütünün iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Açıklamada terör örgütünün bunu gerçekleştirdiğine dair herhangi bir kanıt olmadığı belirtildi.

SON AÇIKLAMA TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ'DEN 

Karadeniz'de çıkan yangınlarla ilgili son açıklama ise Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den geldi. Pakdemirli'nin açıklaması ise "sabotaj ve terör faaliyetleri" iddialarını destekliyor. Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şöyle: Soğutma ve söndürme çalışmaları 15 yangında devam ediyor. Kontrol altına henüz alınmamış 2 tane önemli yangınımız var. Pazartesi günü özellikle Trabzon ve diğer illerimizde çıkan yangınlarımız var ve Arsin'de başlayan yangınlarımız 15 farklı ilçede ve 65 ayrı noktada devam etti. Allah'a şükürler olsun can kaybımız yok. Bundan dolayı Allah'ımıza şükrediyoruz. Bu yangınların çeşidi örtü yangını. Bunun sebebi nedir? İnsan müdahalesi olmadan bu kadar yangın çıkamaz. Yıldırım da düşmediğine göre burada insan faktörü ön plana çıkıyor. Burada tabii kasıtla ihmal, bu konuları araştıracak olan kolluk kuvvetleridir. Kolluk kuvvetleri bununla ilgili gerekli çalışmaları zaten yapıyor.

Yorumlar