"Kapalıçarşı Şiirleri Yarışması"

- "Tarihine Sahip Çık" sloganıyla hayata geçirilen yarışmaya 10 Eylül'e kadar başvuru yapılabilecek - TYB İstanbul Şubesi Başkanı Bıyıklı: - "Bu yarışma bir anlamda, günümüz şairleriyle yazarlarının, Kapalı Çarşı'yı anlamasını ve Çarşı'nın o zengin dünyasını yeniden keşfetmelerini sağlayacak" - Kapalı Çarşı Kurumsal İletişim Danışmanı Karadiş: - "Bu proje sonunda, binlerce şiir bir havuzda birikecek. Yarışmanın ardından şiirler bir kitapta toplanacak"

Google Haberlere Abone ol
"Kapalıçarşı Şiirleri Yarışması"

İSTANBUL (AA) - Kapalıçarşı yönetimince, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi desteğiyle düzenlenen "Kapalı Çarşı Şiirleri Yarışması"nın başvuruları alınmaya başladı.

Çarşı içindeki Havuzlu Restoran'da gerçekleşen basın toplantısına katılan Kapalı Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, Çarşı esnafı olarak, sanata şiir yoluyla ışık tutmak istediklerini söyledi.

Kökler, Çarşı'nın ünlü şairlerin mısralarına konu olduğuna dikkati çekerek, "Edip Cansever, Orhan Veli, Sezai Karakoç, Behçet Necatigil gibi değerli şairlerin izinde, Kapalı Çarşı Şiirleri Yarışması'nı bugün başlatıyoruz. Projemizi 'Kapalı Çarşı Şiirleri Antolojisi Kitabı' ile de yarışmanın sonunda taçlandırmak istiyoruz." dedi.

Kapalı Çarşı'nın tarihi ruhuna ve değerlerine sahip çıkmak istediklerini vurgulayan Kökler, projeye destek veren ve çözüm ortaklığı sunan TYB İstanbul Şubesi'ne de teşekkür etti.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, yarışmanın günümüz edebiyatçılarına ilham vermesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Bu yarışma bir anlamda, günümüz şairleriyle yazarlarının, Kapalı Çarşı'yı anlamasını ve Çarşı'nın o zengin dünyasını yeniden keşfetmelerini sağlayacak. Eğer Kapalı Çarşı günümüz edebiyatına girerse, edebiyatımız açısından büyük bir kazanım olacaktır, diye düşünüyoruz. Bu manada Türkiye'nin en büyük yazar örgütü olarak, hem ülkemizin hem şehrimizin kültürüne, sanatına katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz."

- "Paradan önce maneviyatın ön planda olmasını istiyoruz"

Kapalı Çarşı Kurumsal İletişim Danışmanı Mustafa Karadiş ise şiire ve şairlere destek vermek istediklerini dile getirerek, "Bu proje sonunda, binlerce şiir bir havuzda birikecek. Yarışmanın ardından şiirler bir kitapta toplanacak." diye konuştu.

Yarışmada 3 kategori bulunduğunu kaydeden Karadiş, şu bilgileri verdi:

"Birinci kategori, literatürde şair olarak anılan ve şiirleri yayımlanan kişilere açık. İkinci kategori, 'Şiir yazabiliyorum' diyen herkesin dahil olabileceği kategori. Üçüncü kategoride ise edebiyat fakülteleri yer alacak. Sanatın değer bulduğu bir ülkenin daha ileriye gideceğini düşünüyorum. Ödüllerimiz de var. Ödülleri Ağustos ayında açıklamayı uygun gördük. Daha doğrusu insanların bu işi parayla yapmasını istemiyoruz. Paradan önce maneviyatın ön planda olmasını istiyoruz."

Karadiş, katılımcılardan Çarşı içinde çekilmiş bir fotoğraf istediklerinin altını çizerek, "Sadece şiir gönderdiklerinde, dünyanın en güzel şiiri de olsa, fotoğraf yoksa şiir, kabul olmayacak. Bu bizim için gerçekten önemli. Yarışmaya herkes katılabilir." ifadelerini kullandı.

Jüri üyelerinin de konuşma yaptığı toplantıda ayrıca ünlü şairlerin Kapalı Çarşı ve İstanbul konulu şiirleri yorumlandı.

"Tarihine Sahip Çık" sloganıyla gerçekleşecek yarışmanın jürisinde, Mahmut Bıyıklı, Nurullah Genç, Bestami Yazgan, Bahtiyar Aslan, Zafer Acar, Özcan Ünlü, Yusuf Dursun, Nurettin Duman, Ahmet Kökler, Tuğba Ünal, Enis Batur, Hüsamettin Ünlüoğlu, Ferdi Atuner ve Ergün Hiçyılmaz yer alacak.

Son katılım tarihi 10 Eylül olan yarışmanın sonuçları ise 30 Eylül'de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.



Yorumlar