Kamu bankalarından yeni kredi desteği

Kamu bankaları, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank yeni destek kredi paketi hazırladı. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan yeni destek paketini kamu bankaları sağlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Kamu bankalarından yeni kredi desteği

Kamu bankaları tarafından yeni destek paketi yolda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce açıklamış olduğu destek paketi kamu bankaları tarafından hazırlandı. 3 kamu bankası yeni bir kredi paketi sunacak. 'Tekno Girişimci Destek Kredisi' ile 6 ay ana para ödemesiz 60 ay vadeli kredi 3 kamu bankası tarafından sağlanacak. Firmalara 500 bin lira tutarında destek kredisi, yıllık yüzde 13,5 sabit faizle sağlanacak.

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tekno girişimci kredisi paketi hazırladı. sağlanacak kredi ile girişimcilere 6 ay ana para ödemesiz 60 ay vadeli kredi olanağı verilecek.

3 Kamu bankası teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere destek sağlamak amacıyla yeni bir kredi paketi hazırladı.

Tekno Girişimci Destek Kredisi ile yazılım, donanım geliştirme, mobil teknolojiler ve uygulamalar gibi alanlarda yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilere destek olmak amacıyla hazırlanan kredi paketi ile 500 bin lira kredi kullanma imkanı verilecek. Bu paketle firmalar 6 ay ana para ödemesiz 60 ay vade ile kredi kullanabilecek.

Krediden Teknokent, Teknopark gibi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nde faaliyet gösteren girişimciler yararlanacak.

Teknoloji firmalarına kredi destek paketi
Teknoloji firmalarına kredi destek paketi

 

Krediler en fazla 500 bin lira tutarında, 6 ay ana para ödemesiz ve 60 ay vadeli olacak ve yıllık yüzde 13,5 sabit faizle kullanıma sunulacak.

DESTEK PAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Aralık 2022'de Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı"nda teknoloji firmalarına sağlanacak bu desteği açıklamıştı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel, 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi vereceğiz'' ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar