Kamil Yılmaz kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir?

Kamil Yılmaz kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir, nereden mezun oldu, ne tür çalışmaları var, ekonomi politikaları açısından muhalif mi yoksa hükümetin ekonomi politikasını mı destekliyor? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Kamil Yılmaz kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı ne?

Prof. Dr. Kamil Yılmaz kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir, nereden mezun oldu, ne tür çalışmaları var, ekonomi politikaları açısından muhalif mi yoksa hükümetin ekonomi politikasını mı destekliyor? İşte detaylar:

Kamil Yılmaz son dönemlerde HaberTurk ve benzeri kanallarda ekonomi konularında yorumlarıyla dikkat çeken isimlerden biri oldu. Öncesinde ise Cumhuriyet gazetesine verdiği ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren demeçleriyle biliniyor.

Yılmaz, Cumhuriyet gazetesine verdiği bir demecinde AK Parti iktidarda olduğu müddetçe yabancı yatırımcının gelmeyeceğini savunmuştu. 

İşte Yılmaz'ın demecinden ilgili kısım: 

“Evet, ne güzel, ülkemizi sömürmelerine izin vermeyeceğiz’ gibi bir slogan atıp yolumuza devam edebiliriz diye düşünenler çıkabilir. Ancak AKP iktidarı döneminde Türkiye’nin yabancı sermaye bağımlılığı fazlasıyla artmıştır. 2003 sonrasında Türkiye’nin hızlı büyüdüğü dönemlerde büyümeyi yabancı sermaye finanse etmiştir. Yabancı yatırımcıların bu son karardan sonra AKP iktidarda olduğu sürece Türk varlıklara yatırım yapmak konusunda isteksiz olacakları açıktır. Bundan sonra yabancı yatırımcı çekmek konusundaki sıkıntıları dikkate alırsak, özel sektör ve kamunun dış borcunu çevirmek nasıl mümkün olacaktır? Yabancı sermaye girişi olmadan kronik cari açık veren bir ülke olan Türkiye yüksek büyümesini nasıl finanse edecektir? Umarım hükümetin bu sorulara verecek cevabı vardır."

Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesidir.

Yönetici Geliştirme Programları’nda Küresel Ekonomi, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası Ticaret, Krizleri Anlamak, Uluslararası Finans, Makroekonomi konularında eğitimler vermektedir.

Prof. Dr. Kamil Yılmaz, lisans derecesini 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden, lisansüstü ve doktora derecelerini 1990 ve 1992 yıllarında Maryland Üniversitesi’nden aldı.

1992-1994 yılları arasında Dünya Bankası Araştırma Bölümü’nde ekonomist olarak çalıştı.

2007-2009 arasında TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu Direktörü olarak görev yaptı. Bilimsel çalışmalarıyla 2003 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Bilimsel çalışmaları TESEV, TÜBİTAK, TÜSİAD, Dünya Bankası, FEMISE, ve Arap Ülkeleri, İran ve Türkiye için Ekonomik Araştırma Forumu tarafından desteklenen Kamil Yılmaz’ın, uluslararası ticaret, uluslararası finans, makroekonomi ve Türkiye ekonomisi üzerine ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış birçok bilimsel makalesi bulunmaktadır.

Ayrıca TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu, Arap Ülkeleri, İran ve Türkiye için Ekonomik Araştırma Forumu ve İstanbul Politikalar Merkezi’nde araştırmacı üyeliği bulunmaktadır.

Yılmaz'ın nereli olduğuna dair elimizde bir veri bulunmuyor.


 

Yorumlar