Kalkınma Bakanı Elvan, Elazığ'da

- Bakan Elvan: - "Hangi açıdan bakarsanız bakın ister yasama ister yürütme ister yargı, artık merkezde millet olacak. Milletin vesayeti dışında hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz. Milletimiz ne söylerse bizim de söyleyeceğimiz odur"

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Elvan, Elazığ'da

ELAZIĞ (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yasamanın, yürütmenin, yargının merkezinde artık milletin olacağını belirterek, "Milletin vesayeti dışında hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz. Milletimiz ne söylerse bizim de söyleyeceğimiz odur." dedi.

Bakan Elvan, Elazığ Valiliğini ziyaretinde, Türkiye'nin önüne onca engeller konulmasına rağmen hızla büyüdüğünü ve kalkındığını söyledi.

Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini vurgulayan Elvan, "Türkiye gelişmeye devam ediyor. Biz gerçekten koşuyoruz ama nasıl koşuyoruz, engelli koşu yapıyoruz. Artık yeni Anayasa değişikliğiyle engelli koşu kalkacak, engelsiz koşuya gireceğiz ve çok daha hızlı bir şeklide bu ülkenin gelişmesi, kalkınması için mücadele yapacağız." diye konuştu.

Yeni hükümet sisteminde milleti merkeze oturttuklarını belirten Elvan, siyasetin, devlet yönetiminin ve Meclis'in merkezinde milletin bulunduğunu belirtti. "Hangi açıdan bakarsanız bakın ister yasama ister yürütme ister yargı artık merkezde millet olacak. Milletin vesayeti dışında hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz. Milletimiz ne söylerse bizim de söyleyeceğimiz odur." diyen Elvan, bu konuda son derece hassas olduklarını, son 15 yılda elde ettikleri başarının sırrının da bu olduğunu vurguladı.

Milletle bütünleşmeleri, milletin derdiyle dertlenmeleri, milletin isteği neyse o talepleri, o istekleri kendi talep ve istekleri gibi gördüklerini dile getiren Elvan, diğer partilerden en büyük farkının da bu olduğuna işaret etti. Bakan Elvan, "Dolayısıyla şaşırmasınlar, milletin bu kadar destek verdiği, bu kadar büyük teveccühte bulunduğuna şaşırmasınlar. Çünkü biz bundan sonraki süreçte bugüne kadar olduğu gibi yine milletle bütünleşmeye, milletle kaynaşmaya, milletin derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz."

- "Halktan korkan bir parti olur mu"

Bir basın mensubunun, "CHP'nin referandumla ilgili tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Elvan, şöyle konuştu:

"Halktan korkan bir parti olur mu? Şunu düşünüyorlar, anayasa değişikliğini ne yapalım da Anayasa Mahkemesine götürelim. Nasıl engelleyebiliriz düşüncesi içerisindeler. Halka gitmekten niye korkar insan? Demokraside temel unsur nedir, halkın dediğinin olması. Biz buna inanıyoruz. Halkımız ne derse bizim başımızın üstünde yeri var. Bizim temel farkımız o. Şimdi şunu duyuyorum bazı araştırma kuruluşları AK Parti'nin son 15 yıldaki başarısının sırrını nedir, özellikle ana muhalefet partisinin başarısızlığının sırrı nedir, araştırma yapıyorlarmış. Halkıyla, milletiyle dertlenmeyen, milletin derdine sahip çıkmayan, milletin düşüncesini dikkate almayan, milleti küçümseyen hiçbir kurum, hiçbir parti bu ülkeyi yönetemez. Millet bunlara destek vermez. Ama halkın derdiyle dertlenen, halkıyla bütünleşen bir parti güçlenerek, büyüyerek ülkeye hizmet etmeye devam eder. İşte AK Parti de budur."


Yorumlar