İtalya'da mafya devrede, çaresiz kalan halk çetelerin eline kaldı

İtalya'da koronavirüs nedeniyle aylardır çalışamayan ve evlerinden çıkamayan halkın bu durumunu fırsat bilen mafya devreye girdi. Yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılayan mafyanın yakın zamanda geniş kitleler üzerinde etki sahibi olmasından endişe ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
İtalya'da halk çaresizlikten mafyanın elinde kaldı

İtalyan'lar koronavirüs sonrasında mafyanın pençelerine düşmek üzere. İtalya'da koronavirüs (Covid-19) can almaya devam ederken; yaşanan ekonomik kriz nedeniyle parası tükenen aileler için mafya devreye girdi. İtalyan mafyası üyeleri parası biten kişileri tek tek tespit ederek, gıda ve para yardımında bulundu.

Koronavirüs (Covid-19) İtalya´da can almaya devam ederken, ülke ekonomisinin oldukça kötüye gitmesi ülkedeki mafyayı harekete geçirdi. İtalya´daki mafyalar, ülkenin Campania, Calabria, Sicilya ve Pugliya gibi maddi olarak iyi durumda olmayan bölgelerde yaşayan insanlara yiyecek yardımı yapmaya başladı. Durumun ardından İtalyan siyasiler hükümeti uyararak " Daha iyi bir tedbir alınmazsa mafya yönetimi ele geçirecek" denildi.

Calabria bölgesindeki Catanzaro Savcılığı´ndan Nicola Gratteri, "Bir aydan fazla süredir kafeler, dükkanlar, restoranlar kapalı durumda. Milyonlarca insan bir aydan fazla süredir gelir elde etmiyor ve ne zaman tekrar çalışmaya başlayabilirler bilmiyorlar. Eğer hükümet devreye  girmezse, mafyalar insanlara sağladıkları hizmet ile halkın kontrolünü ele geçirebilecek" ifadelerini kullandı.

İTALYA'DA SON DURUM

İtalya'da koronavirüs nedeniyle 18 bin 279 kişi yaşamını yitirirken; virüs tespit edilen vaka sayısı da 143 bin 626'ya çıktı.

 

Yorumlar