İstanbul'dan otobüsle çıkışlar için saat verildi

İstanbul'dan diğer şehirlere seyahat etmek isteyenler saat 17.00'ye kadar edebilecek. Saat 17.00'den sonra seyahatler yasak, zorunlu seyahat etmek isteyenler ise valilik veya kaymakamlıktan gerekli izin belgesi almak zorunda.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'dan otobüsle çıkışlar için saat verildi

Virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan seyahat yasağı kararı İstanbul'da bu akşam saat 17.00 itibariyle yürürlüğe giriyor. İstanbul'dan çıkmak isteyenler o saatten itibaren artık çıkış yapamayacak. Mecburi durumu olanlar ise  valilik veya bulundukları ilçe kaymakamlığından Seyahat İzin Belgesi almak zorunda. İstanbul ile birlikte bütün şehirlerde aynı uygulama devreye girecek. Uygulamanın amacı virüs salgınının daha fazla yayılmasını önlemek ve bir an önce salgının ortadan kaldırılmasını temin etmek. Konuyla ilgili açıklamayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Erdoğan, seyahat yasağıyla birlikte bir dizi yeni tedbir kararını da kamuoyuyla paylaşmıştı. Kararlar Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri üzerine almıştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kararın saat 17.00 itibariyle yürürlüğe gireceğini duyurdu. Yerlikaya, "Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur. Tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir" ifadelerini kullandı.

YENİ TEDBİR PAKETİNDE NELER VAR?

1-Şehirler arası seyahatler valilik iznine bağlı olacak.

2-Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle, esnek çalışma sistemine geçilecek.

3-Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni sağlanacak.

4-Piknik alanları hafta sonları kapalı, hafta içi toplu olarak durmak yasak olacak.

5-Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun olarak celp ve terhis edilecek.

6-Yurtdışı uçuşlar tamamen sona erdirildi.

7-Tüm illerde valiler tedbirleri takip edecek, gerekirse ilave tedbirler alınacak.

COVID-19 VİRÜSÜNÜN 3D TEKNOLOJİSİYLE GÖRÜNÜMÜ

 

 Kaynak: SonHaberler

Yorumlar