Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Virüs salgınıyla mücadale kapsamında getirilen şehirler arası seyahat yasağı vatandaşın kafasını karıştırdı. Vatandaşlar otobüsle seyahat için gerekli olan seyahat izin belgesini nereden nasıl alacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi nereden ve nasıl alınır konusu şimdi vatandaşın kafasındaki önemli soru işaretlerinden birisi oldu. Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ve Cumhurbaşkanlığı hükümetinin kararıyla artık şehirler arası seyahat yasaklandı. Seyahat etmek isteyenler valiliklerden "seyahat izin belgesi almak" zorunda. 

Peki, Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Seyahat İzin belgesi İçişleri Bakanlığına bağlı valilikler ve kaymakamlıklardan alınır. Şehirler arası seyahat yapmak zorunda olduğunu düşünen vatandaşlar, valilik veya kaymakamlığa giderek seyahat etmek istediğini belirtecek. Bunun için izin belgesi talep edecek.

Seyahat izin belgesi valilik ve kaymakamlıklarda bulunuyor. Buradan çıktısı alınacak izin belgesinde yer alan boşluklar doğru bir şekilde doldurulur.

Form doldurulduktan sonra ilgili makamlar tarafından imzalanıp mühürlenir. Daha sonra bağlı bulunulan mahalledeki karakola giderek izin belgesinin buradan da onaylatılması gerekiyor. Aksi halde yolda polis çevirmesine takılanlar geri gönderilecek, para cezasına çarptırılacaktır. Bu imzalı ve mühürlü belgeyle seyahat firmalarına giderek bilet alınabilecek.

Aynı şekilde Anadolu'da küçük şehirlerde yaşayanlar da yine bulundukları il veya kaymakamlıklara giderek izin beglelerini alıp doldurmaları, burada imzaladıktan sonra karakola götürüp onaylatmaları gerekiyor. 

Oturduğu şehirden değil de başka şehirden kendi oturduğu şehre seyahat etmek isteyenlerin durumu da karışık. 

Bu durumda olanların yapması gereken işlem ise, bulundukları yerde öncelikle ikametgah kağıdının çıktısını almaları, bu kağıtla o ilin valilik veya kaymakamlığına giderek durumunu beyan etmeleri gerekiyor. 

Beyan edildikten sonra yine aynı şekilde form alınıp doldurulacak, en yakın karakola giderek onaylatılacak. 

Bu işlemleri yapanlar seyahatlerini rahatlıkla yapabileceklerdir.

Aynı şekilde 65 yaş ve üzeri olanlar da yine yukarıda belirtilen işlemleri yapmak zorundalar. 

65 yaş üzeri olanları hiçbir otobüs firması zaten kabul etmiyor; ancak seyahat izin belgesi bulundurmaları halinde seyahatlerine bir engel çıkmaz.

Öte yandan Türkiye genelinde bugün itibariyle artık uçak seferleri de iptal edildi. Sadece 14 büyükşehire seferler yapılacak. 

Virüs salgınına karşı alınan bu olağanüstü önlemlerin yetersiz kalması halinde daha sert tedbirlerin gelmesi bekleniyor.

Çünkü bazı vatandaşlar konulan tedbirlere uymayarak hareket ve dolaşım serbestliğinde bulunuyor. 

Hükümetin aldığı tedbirlere uyulması halinde kısa sürede Türkiye genelinde hayatın normale dönmesi bekleniyor.

Seyahat İzin Belgesi
Seyahat İzin Belgesi Örneği

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar