İstanbul’da okul trafiği

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu sabah servis araçları İstanbul trafiğinde yerini aldı. Servis araçlarının dahil olmasıyla birlikte trafik yoğunluğu yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’da okul trafiği

Sonhaberler | Haber Merkezi

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından İstanbul’da ilk ders zili çaldı. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sabah saat 08.00’da çalan ilk zille birlikte başladı. Uzun bir tatilin ardından okullarına dönen öğrencilerin heyecanlı oldukları görüldü. Okulun ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmayan veliler de heyecana ortak oldu.

Okulun ilk gününde öğrenciler sabahın erken saatlerinde yollara çıkarak ilk ders saatine yetişmeye çalıştı. Okulların açılmasıyla birlikte 14 bin servis aracı da İstanbul trafiğine dahil oldu. 

Sabah saatlerinde Yenibosna’dan çekilen görüntülerde çok sayıda servis aracının trafikte yerini aldığı görüldü.

Şehrin özellikle ana arterlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. 

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

İstanbul'da bugün trafik yoğunluğu yaşanmaması için toplu taşıma ücretsiz yapıldı. Toplu taşıma 06.00-14.00 arasında ücrtesiz olacak. İstanbul'da İSPARK da bugün okul araçları için ücretsiz hizmet verecek. Toplu taşıma için birçok hatta ek seferler kondu. 

MOBİL OKUL TİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Öte yandan İstanbul'da okulların güvenliği konusunda da harekete geçildi. İstanbul genelinde eğitimin huzur ve güven içerisinde devamını sağlamak amacıyla hazırlanan İSGEP(İstanbul Güvenli Eğitim Projesi) kapsamında Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Mobil Okul Timleri (MOT) kuruldu. Tüm okullarda görev alacak olan MOT’lar içerisinde Çocuk Polisi, Asayiş Polisi, TDP Polisi ve Trafik Polisi olmak üzere 4 personelin yapacağı belirtildi.

Yorumlar