İstanbul pazar gününe sakin başladı

Normalleşme sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan haftanın son günü sakin geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul pazar gününe sakin başladı

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki kademeli normalleşme sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan haftanın son günü sakin geçiyor.

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında kademeli normalleşme sürecinde uygulanacak "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgesi uyarınca Türkiye genelinde dün saat 22.00 itibarıyla başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, yarın saat 05.00'te sona erecek.

Sultanahmet, Eminönü gibi tarihi alanlarda az sayıda turist hareketliliği gözlendi. Kısıtlamadan muaf tutulan turistlerin pasaport ve izin belgeleri kontrol edildi.

Öte yandan okul önlerinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav dolayısıyla az sayıda yoğunluk oluştu.

Kentin Anadolu Yakası'nda da meydanların boş olduğu gözlendi. Üsküdar ve Kadıköy'ün meydanları ile Kız Kulesi ve Moda civarında da sakinlik hakim.

Kent genelinde park ve bahçeler ziyaretçi girişine kapalı tutulurken, lokanta ve kafeler ise paket servisine devam ediyor.

Ayrıca trafik ekipleri de kent genelindeki bazı noktalarda denetimlerini sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre saat 11.25 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 2 ölçüldü.

 

Yorumlar