İstanbul Maratonu sonuçları, kim kazandı, kim birinci oldu?

İstanbul Maratonu 43. kez koşuldu. Peki, İstanbul Maratonu sonuçları, kim kazandı, kim birinci oldu? Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen 20 bin katılımcı, zaman zaman köprü üstünde fotoğraf çektirdi. Afrika’da yaşayan Masai kabilesi üyeleri de koşuda yer aldı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Maratonu'nun birincileri Afrikalılar oldu

İstanbul Maratonu 43. kez koşuldu. Peki, İstanbul Maratonu sonuçları, kim kazandı, kim birinci oldu?  İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen, Aktif Bank'ın dijital bankası N Kolay’ın isim sponsorluğundaki N Kolay 43. İstanbul Maratonu'nda halk koşusu yapıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen 20 bin katılımcı, zaman zaman köprü üstünde fotoğraf çektirdi.

Köprü çıkışındaki yol kenarında bir kişi mikrofondan şarkı söylerken, katılımcılar bir süre mola verme fırsatı buldu. Şarkılara keyifle eşlik eden katılımcılar, daha sonra koşuya devam etti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçmenin keyfini yaşayan katılımcılar, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inerek, Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde koşuyu tamamladı.

Afrika’da yaşayan Masai kabilesi üyeleri de koşuda yer aldı. Temiz su sorununa dikkati çekmek için su kovalarıyla koşuya katılan kabile üyeleri parkur boyunca şarkılar söyledi. Masai üyelerine diğer katılımcılar da ilgi gösterdi ve beraber fotoğraf çektirdi.

Maratona destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, "Maraton bizim için bir spor etkinliğinden çok daha fazlası anlamına geliyor. İstanbul gibi büyüleyici bir kenti yaşatan bu spor organizasyonunda parkura çıkan binlerce sporcu ve amatör koşucu, bugün eşsiz bir deneyim yaşadı. Dijital bankamız N Kolay ile sponsorluğumuzun ikinci yılında, halk koşusunun da yapılabilmesiyle maratonu çok daha yüksek bir katılımla ve coşkuyla gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) tarafından Elite Label kategoride gösterilen İstanbul Maratonu’nda heyecan 43. kez yaşandı.

42K, 42K Paten, 15K ve 8K Halk Koşusu yarışlarının yapıldığı koşuda dünya sıralamasında önemli basamaklarda bulunan 50 elit atlet ve toplamda 40 bin kişinin parkura çıktı. Altunizade’den başlayan etkinlikte katılımcılar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek Avrupa Kıtası’nda koşuyu tamamlandı. 42K yarışı Sultanahmet Meydanı’nda; 15K yarışı Yenikapı’da; 8K Halk Koşusu Dolmabahçe’de sona erdi.

ERKEKLERDE ZAFER VICTOR KIPLANGAT'IN

43. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde 2:10.18 derecesiyle Ugandalı atlet Victor Kiplangat kazandı. 2:10:23 derecesiyle Kenyalı Robert Kipkemboi ikinci, 2:10:25 derecesiyle Ugandalı Solomon Mutai üçüncü oldu.

KADINLARDA KAZANAN SHEILA JEROTICH

Kadınlar kategorisinde 2:24.15 derecesiyle Kenyalı atlet Sheila Jerotich birinci oldu. Kadınlarda ikinci sırayı 2:24:21 derecesiyle Kenyalı Jackline Chepngeno, üçüncü sırayı ise 2:24:45 derecesiyle Etiyopyalı Ayantu Abdi elde etti.

İstanbul Maratonu sonuçları, kim kazandı, kim birinci oldu?
İstanbul Maratonu

 

15K'YA KENYALI SPORCULAR DAMGA VURDU

15 kilometrede Erkeklerde 45:02'lik derecesiyle Kenyalı Vitor Chepkwony birinci olurken, Kenaylı Simon Muthoni ikinci, Türkiye'den de Kenan Sarı üçüncülüğü kazandı. Kadınlarda ise 50:21'lik derecesiyle Kenyalı Chepngeno ilk sırada gelirken, Uganda'dan Annet Chelangat ikinci, Türkiye'den de Meryem Erdoğan üçüncü bitirdi.

Maraton, Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başladı. Maratonun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

Toplamda 40 bin kişinin koşacağı organizasyonda bir yıl aradan sonra 15 kilometre koşusu ile 8 kilometre halk koşusu da düzenleniyor. Bu iki kategorideki koşu, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılamamıştı.

YOLLAR KAPATILDI

N Kolay 43. İstanbul Maratonu için parkur ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatıldı.

Organizasyon için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 03.00'te, parkur üzerindeki tüm yollar ise 05.00'ten itibaren araç trafiğine kapatıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve parkur üzerindeki yollar, saat 12.30'dan itibaren kademeli olarak araç trafiğine açıldı. Barbaros Bulvarı, bu yıl çift yönlü olarak trafiğe kapatılmadı. Ortaköy-Levent istikameti araç geçişine açık tutuldu.

ÖDÜLLER

43. İstanbul Maratonu'nu erkekler ve kadınlarda birinci tamamlayanlara 35'er bin dolar para ödülü verilecek.

Maratonda ikinciliği elde edenler 20 bin, üçüncüler de 10 bin dolar ödül alacak.

Türk sporcularda ise maratonu birinci bitirenler 30 bin lira, ikinciler 15 bin lira, üçüncüler ise 5 bin lira para ödülünün sahibi olacak.

Yorumlar

mehmet arıman 15K KOŞTUM C13741 GÖĞÜS NUMARAM KAÇINCI OLDUM
KEMAL KOL 22086 GÖĞÜS NOYLA 15 K KOŞTUM(70.DK gibi)lLİSTEDE KENDİMİ BULAMADIM?KAÇINCI OLDUM ?KARIŞIKLIK NEDİR.
Ramazan çoban Kaçıncı oldum