İsrail'e karşı çıkmaların hepsi göstermelik

ABD'nin İsrail'e karşı çıkışlarının tamamı göstermelik olduğu bir kez daha kanıtlandı. Bir yandan İsrail'in yeni saldırı planlarına karşı olduğunu açıklayan ABD diğer yandan yeni destek paketlerini devreye almaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'e karşı çıkmaların hepsi göstermelik

ABD yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını desteklemek amacıyla on milyonlarca dolar değerinde askeri yardım sağlama planlarını açıkladı. The Wall Street Journal'ın raporlarına göre, bu destek paketi MK-82 bombaları, KMU-572 saldırı mühimmatı ve FMU-139 bomba fitillerinden oluşuyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, ABD'nin silah desteği, bölgedeki gerilimi artırıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'a saldırı planları yapılması talimatı, Gazze'deki insani durumun daha da kötüleşmesine yol açabilir.

FİLİSTİNLİLERİN ZOR DURUMU

Gazze'nin Refah kentinde, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen yaklaşık 1,9 milyon Filistinli yaşam mücadelesi veriyor. Bu bölge, zaten yeterli konutun olmaması nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıya. İsrail'in olası bir kara saldırısı, sivillerin durumunu daha da zorlaştıracak.

ABD'nin İsrail'e sağladığı askeri desteğin ortaya çıkması, uluslararası alanda tepkilere neden oldu. Birçok insan hakları örgütü, bu adımın bölgedeki çatışmaları körükleyeceği ve Gazze'deki sivil halkın durumunu daha da kötüleştireceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Yorumlar