İsrail Beyrut'ta füzelerle suikast düzenledi

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2 adet füzeyle saldırı düzenledi. İddiaya göre saldırının hedefinde Hamas'ın iki numaralı ismi vardı. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Beyrut'ta füzelerle suikast düzenledi

 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen ve İsrail'in insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin öldüğü bildirildi.

İsrail ordu radyosunun yayınladığı ve adı açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlere göre, Beyrut'taki saldırıda Salih el-Aruri hayatını kaybetti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından yapılan açıklamada, saldırıda Salih el-Aruri ile birlikte altı kişinin öldüğü, on bir kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırıda, Hamas ofisi ile bina önünde park halinde bulunan araçlar iki füzeyle hedef alındı.

Saldırının ardından İsrail'e ait askeri jetlerin, Beyrut ve Lübnan'ın güneyindeki Sur şehri semalarında uçuş gerçekleştirdiği bildirildi.

NNA, İsrail'in Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un Dahiye bölgesindeki Maşrafiye'deki Hamas ofisine saldırı düzenlediğini de aktardı.

SALİH EL-ARURİ

Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966'da Ramallah'ta doğdu. İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkı sağlayan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edilerek Lübnan'da yaşamaya başlamıştı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de gerçekleştirdiği bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer aldığı biliniyor.

Yorumlar