İsrail Batş'ın cenazesinin Gazze'de defnedilmesini önlemeye çalışıyor

KUDÜS (AA) - İsrail, Malezya'nın Başkenti Kuala Lumpur'da dün sabah uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Filistinli bilim adamı Fadi el-Batş'ın cenazesinin doğduğu şehir olan abluka altındaki Gazze'de defnedilmesini...

Google Haberlere Abone ol
İsrail Batş'ın cenazesinin Gazze'de defnedilmesini önlemeye çalışıyor

KUDÜS (AA) - İsrail, Malezya'nın Başkenti Kuala Lumpur'da dün sabah uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Filistinli bilim adamı Fadi el-Batş'ın cenazesinin doğduğu şehir olan abluka altındaki Gazze'de defnedilmesini önlemek için Mısır'a çağrı yaptığı bildirildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Özel Kanal 2 televizyonuna konuşan İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batş'ın uğradığı suikastla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suikastın İsrail istihbaratı MOSSAD tarafından gerçekleştirildiğine yönelik iddiaları reddeden Liberman, "Hamas her zaman buna benzer olaylarda İsrail'i suçluyor." diye konuştu.

Liberman, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada ise Batş'ın cenazesinin Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye girişini önlemesi için Mısır'a istekte bulunduklarını belirterek şunları kaydetti.

"Gerekli çalışmalar yapılıyor. Hamas üyesi birisinin cenazesinin Gazze'ye girişine izin vermeyeceğiz. Mısır'ın da cenazenin Refah Sınır Kapısından Gazze'ye geçişini önlemeye ikna etmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz."

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett'te twitter üzerinden yayımladığı mesajda, Batş'ın cenazesinin Gazze'ye getirilmesini önlemek için çalışacağını duyurdu.

- İsrailli bakandan Hamas'a tehdit

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Batş'ın suikasta uğramasının ardından "MOSSAD, savaşı işgal altındaki topraklardan yurt dışına taşıdı." açıklamasına karşın, Hamaslı liderlere yönelik suikast tehdidiyle cevap verdi.

Yediot Aharonot gazetesine açıklamalarda bulunan Katz, "Eğer Hamas ülke dışındaki İsrail hedeflerine yönelik operasyon düzenlerse, İsrail'de Hamas'ın liderlerini hedef alır." diyerek tehditte bulundu.

Kuala Lumpur'daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan 35 yaşındaki elektrik mühendisi Fadi el-Batş, dün sabah evinden çıkıp sabah namazı için camiye giderken yolda kimliği belirsiz motosikletli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Hamas yayımladığı açıklamada, Batş'ın hareketin üyesi olduğunu duyurmuştu.

- "Suikastın ardında MOSSAD var"

Batş'ın ailesi ise suikastın arkasında İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın olduğunu açıkladı. Aile tarafından basına gönderilen açıklamada, "Ailesi olarak enerji alanında araştırmalar yapan Dr. Batş'ın suikastı nedeniyle MOSSAD'ı suçluyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca, Malezyalı yetkililere suikastın bir an önce aydınlığa kavuşturulması çağrısı yapıldı.




Yorumlar