"Işıktaki Şiir" resim sergisi sanatseverlerle buluştu

- Ressam Albayrak: - "Amacım, sıradan olan bir şeyin de güzelliğini ortaya çıkarmak. Bu, sıradan bir insan da olabilir, sıradan bir yer de olabilir. Hep güzeli anlatmaya gerek yok. Bakış açınıza göre, sıradan hatta çirkin şeyler bile güzelleşebiliyor"

Google Haberlere Abone ol
"Işıktaki Şiir" resim sergisi sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Ressam Raziye Cerit Albayrak'ın, "Işıktaki Şiir" isimli 5. kişisel resim sergisi Vakıfbank Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışında AA muhabirine açıklama yapan Albayrak, aynı zamanda şair olduğunu ve şiirin güzel dizelerini renklerle buluşturmak için resim yapmaya başladığını söyledi.

Memurluktan emekli olduktan sonra resim çizmeye başlayan Albayrak, İranlı bir ressamdan eğitim aldığını belirterek, "Şiirde kalem, resimde fırça kullanıyorsunuz. Sözcüklerle renkler çok farklı yerlerde geziniyor ama içindeki duygu aynı. Duygularımı, şiirde yazıyla, resimde renk ve ışıkla yansıtıyorum. Resim çizmede, şairlik yanımın da faydası oldu." diye konuştu.

Albayrak, 10 yıldır resimle ilgilendiğini ve daha önce toplam 7 sergi açtığını aktararak, şöyle devam etti:

"Amacım, sıradan olan bir şeyin de güzelliğini ortaya çıkarmak. Bu, sıradan bir insan da olabilir, sıradan bir yer de olabilir. Hep güzeli anlatmaya gerek yok. Bakış açınıza göre, sıradan hatta çirkin şeyler bile güzelleşebiliyor. Ben köyde yaşamış, Anadolu'dan gelmiş biriyim. Oranın doğası ve insanlarını çok seviyorum. Mutluluğumu başkalarının da hissetmesi için tuvale aktarıyorum."

Kendi atölyesinde çalışmalarına devam ettiğini ve öğrenci yetiştirdiğini anlatan Albayrak, "Resimlerimde özellikle kadınları işliyorum. Kadınların hayatındaki sıkıntıları, özellikle şiddet görmelerini resimlerimde işliyorum. Genel anlamda kendi değerlerimizi yansıttığım resimleri sanatseverlerle buluşturuyorum." ifadelerini kullandı.

Sanatçının 56 eserden oluşan sergisi, 11 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar