İran ve Irak sınırında büyük deprem, üzücü haberler gelmeye başladı

İran ve Irak sınırında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem Türkiye'de de hissedildi. Depremin en çok etkilediği İran'dan ise ölü haberleri gelmeye başladı. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti. Depremin etkilediği bölgelerde hasar tespit ise devam ediyor. Öte yandan Türkiye yardım için hazır olduğu mesajını verdi.

Google Haberlere Abone ol
İran ve Irak sınırında büyük deprem, üzücü haberler gelmeye başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İran ile Irak sınırında meydana gelen 7.2 büyüklüğünde deprem Türkiye'de de hissedildi. Depremin en çok hissedildiği İran-Irak sınırından üzücü haberler gelmeye başladı. İlk belirlemelere göre İran'da 6 kişi hayatını kaybetti. Can kaybının artmasından endişe ediliyor. 

Ölüm haberleri Irak'tan da gelmeye başladı. Süleymaniye'nin Derbendihan İlçe Kaymakamı Nasih Mela Hasan, yaptığı açıklamada, depremde Derbedihan'da 4 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Kelar İlçesi Sağlık Müdürlüğü ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BARAJ TEHLİKEDE

Derbendihan Barajı Müdürü Rahman Gani ise depremin şiddetinden dolayı baraj çevresindeki dağlardan büyük kaya parçalarının düştüğünü, barajın da zarar görmüş olabileceğini söyledi.

Süleymaniye Valisi Ömer Ahmed Emin, yaptığı yazılı açıklamada, depremden dolayı yarın vilayet sınırları içerisinde mesainin yapılmayacağını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, depremde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

IRAK SAĞLIK BAKANLIĞI: 4 ÖLÜ VAR

Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise ülke genelinde 4 kişinin öldüğünü, 250'den fazla kişinin ise yaralandığını söyledi. 

EN AZ 5 ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Irak'ın Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Irak'ta meydana gelen deprem, Bağdat, Kerkük ve kuzey illerinde şiddetli şekilde hissedildi.

Irak devlet televizyonu, "ilk belirlemelere göre depremin 4 ila 5 büyüklüğünde olduğunu" ifade ederken, Kerkük ve Süleymaniye'nin bazı yerleşim yerlerindeki evlerin maddi hasar gördüğünü bildirdi.

Depremin ardından ülke genelindeki camilerde sela okundu.

Depremin hissedildiği bölgeler

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin Halepçe'nin 31 kilometre güneybatısında ve 7,2 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu.

DEPREM TÜRKİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

 Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de hissedildi.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve ilçelerinde sarsıntıyı hisseden vatandaşların evlerinden dışarıya çıktığı görüldü.

Bölgede paniğe neden olan depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Bu arada Cizre Devlet Hastanesi acil servinin kısa süreliğine tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirildi.

KIZILAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Irak'ın Süleymaniye bölgesinde 7.2 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin "Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz. Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz" dedi.

SAĞLIK BAKANI: HAZIRIZ

Sağlık Bakanı Demircan ise, herhangi bir yardım talebinin gelmesi halinde hazır olduklarını açıkladı. 
 

Yorumlar