Instagram neden durduruluyor, neden atıyor, neden duruyor?

Instagram neden durduruluyor, neden atıyor, neden duruyor soruları bugün birçok kullanıcının yaşadığı sorunu özetleyen sorunlar oldu.

Google Haberlere Abone ol
Instagram neden durduruluyor

Instagram neden durduruluyor, neden atıyor, neden duruyor soruları dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birinde, bugün birçok kullanıcının yaşadığı sorunu özetleyen sorunlar oldu.

Instagram atma ve durma sorunu dünyanın dört bir yanında kullanıcılar tarafından yaşanan bir sorun oldu. 

Bütün kullanıcılar sosyal medya platformunda işlem yapmak isterken bir anda kendini dışarı atmış ya da donmuş bir siteyle karşı karşıya buldu.

Çökmenin dünyanın dört bir yanında yaşanması sorunun ana merkezden kaynaklı teknik bir durum olduğunu gösteriyor. 

Güvenlik uyarısı yapmıştı

İnstagram en son dün yaptığı bir açıklamada, bütün kullanıcılarına güvenlik uyarısında bulunmuştu. 

Platformdan yapılan açıklamada,

"Hesabınızı güvende tutun. Instagram'dan gibi GÖRÜNEN e-postalar alabilirsiniz, ancak bunlar. Aşağıdakileri yaparak saldırılardan ve kimlik avından kaçının: 
Sizinle iletişim kurduğumuzu onaylamak için ayarlarınızı kontrol ediyoruz. Orada hiçbir şey yok mu? O zaman bizden değil. 2 faktörlü kimlik doğrulama açılıyor."

Türkiye İnstagram kullanımında dünya ortalamasının üzerinde

We Are Social 2021 verilerine göre, 2018’de yüzde 41 Instagram kullanım oranına sahip Türkiye, yüzde 47’lik İsveç’in ardından dünya ikincisiyken; 2019’da her iki ülkenin İnstagram kullanımı yüzde 58’di ve Türkiye averajla birinci sıraya yerleşmişti.

2021 verilende Türkiye arayı açarak yüzde 68’e yüzde 66’lık farkla liderliğini korudu. Japonya, Almanya, Hollanda, Güney Kore, İsviçre gibi ülkelerin sosyal medyayı en az kullanan ülkeler olduğu belirtilirken, dünya ortalamasının ise yüzde 20 olduğu açıklandı.

Pandemi öncesinde 2019’da sosyal medya kullanım oranı yüzde 63 olan Türkiye’nin, 2021 verilerine göre yüzde 71’i sosyal medya mecralarında yer alıyor.

Aynı şekilde 2019’da sosyal medyada günde 2 saat 46 dakika ortalaması olan Türkiye, 2021’de 3 saate yakın ortalama ile dünya ortalamasının üzerinde. (Dünya ortalaması 2 saat 25 dk.)

Japonya, Almanya, Hollanda, Güney Kore, İsviçre gibi ülkelerin, 2019’da olduğu gibi bu yıl da günlük 1 saat gibi ortalamalarla sosyal medya kullanımında dünya ortalamasının altında yer alması dikkat çekti.

 

Öte yandan Twitter'da İnstagramın çöküşünü tiye alanlar ise matrak paylaşımlarda bulunuyor. 

İşte o paylaşımlardan bazıları: 

Yorumlar