İngiltere'de akaryakıt krizi başladı

İngiltere'de akaryakıt istasyonlarında dizel yakıt bitti. Yakıt sıkıntısı olacağını duyan herkes soluğu istasyonlarda aldı ve günün sonunda yakıt kalmadı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de akaryakıt krizi başladı

İngiltere'de akaryakıt krizi yaşanıyor.

İngiltere'de bugün akaryakıt istasyonlarında yakıt bitti.

Yakıt sıkıntısı olacağını duyan herkes soluğu istasyonlarda aldı ve günün sonunda yakıt kalmadı.

Şu an kimse ne zaman yakıt geleceğini bilmiyor. Bu birkaç haftadır marketlerde görmeye başladığımız boş raf manzaralarının üstüne tuz biber oldu. Şimdi o raflar iyice boşalacak, çünkü insanlar aynı panikle marketlere de akın edecek.

Unlu mamüllerle alakalı bir arz sıkıntısı yaşanacağı son günlerde konuşulanlar arasındaydı.

Buna ister istemez diğer kalemler de eklenecek.

Üretilen malları dağıtacak şoför bulunamazken şimdi kamyonlara koyacak yakıt bulunamıyor.

Hükümet şoför açığını kapatmak için sektör temsilcilerinin yaptığı tüm dünyadan şoför ithal etme talebine kulak tıkamış ve açığın İngiltere içinden kapatılmasını istemişti. Geldiğimiz noktada, yüz bin açığa karşın sertifika almayı bekleyen sadece kırk bin şoför adayı var.

Hükümet önümüzdeki kışın çetin geçeceğini kabullenmiş ve bunu dillendirmeye başlamıştı. Konunun uzmanları da bu işçi krizinin 6 aydan önce çözülemeyecek konusunda hemfikir. Yarın ne olacağını, hangi temel malzemeyi bulacağını, hangisini bulamayacağını, arabasına yakıt alıp alamayacağını kestiremeyen milyonların aklında aynı soru var. Hükümet ne yapmayı planlıyor?

OSMAN HULUSİ BOYRAZ'IN YAZISININ DEVAMI>>

Yorumlar