İlki Sinop İnceburun ile Hatay'ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır'ın en doğusuyla Gökçeada'nın en batı ucu arasına olm

İlki Sinop İnceburun ile Hatay'ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır'ın en doğusuyla Gökçeada'nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişir? Kesişim noktasını Türkiye haritası üzerinde gösterince net bir şekilde hangi şehir olduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
İlki Sinop İnceburun ile Hatay'ın en güneyi arasın

İlki Sinop İnceburun ile Hatay'ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır'ın en doğusuyla Gökçeada'nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 12 Kasım 2023 Pazar günkü bölümünde sorulan sorulardan biri de, "İlki Sinop İnceburun ile Hatay'ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır'ın en doğusuyla Gökçeada'nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişir?" oldu.

Aslında sorunun daha net şekli şöyle, İnceburun-Hatay ile Iğdır-Gökçeada'nın kesişme noktası neresidir?

Soru şöyel oldu:

Sorunun cevap şıkları şöyle:

A) Çorum

B) Yozgat

C) Sivas

D) Tokat

Sorunun Doğru cevabı şöyle:

İnceburun-Hatay ile Iğdır-Gökçeada'nın kesişme noktası Yozgat'ın Çekerek ilçesi olması gerekiyordu; ancak yarışmanın sonucunda doğru cevabın Çorum olduğu ortaya çıktı.

Sorunun cevabı çok küçük bir farkla Yozgat değil Çorum.

YARIŞMANIN FORMATI

"Kim Milyoner Olmak İster?" Türkiye'de yayımlanan popüler bir bilgi yarışması programıdır ve formatı, uluslararası ünlü "Who Wants to Be a Millionaire?" yarışmasının Türk versiyonudur. Programın formatı şu şekilde özetlenebilir:

Çoktan Seçmeli Sorular

Yarışmacılar, artan zorluk derecesine sahip bir dizi çoktan seçmeli soruya cevap verirler. Her sorunun dört şıkkı vardır ve yarışmacı doğru şıkkı seçmek zorundadır.

Ödül Basamakları

Program, genellikle 15 sorudan oluşur ve her doğru yanıt, yarışmacının kazanacağı para miktarını artırır. Bazı belirli sorular, "garanti" basamakları olarak işlev görür; yarışmacı bu soruları doğru yanıtlarsa, o noktaya kadar kazandığı para miktarını garantilemiş olur.

Joker Hakları

Yarışmacılar, soruları yanıtlarken çeşitli joker haklarından yararlanabilirler. Bu haklar genellikle şunları içerir:

Seyirciye Sorma

Yarışmacı, stüdyodaki seyircilere soruyu sorar ve seyirciler oylama yoluyla kendi cevaplarını verirler.

Telefon Jokeri

Yarışmacı, belirli bir konuda uzman olan bir kişiyi telefonla arayabilir.

Yarı Yarıya

Bu joker hakkı kullanıldığında, yanlış olan iki şık elenir ve doğru cevap iki şık arasında kalır.

Çift Cevap

Bazı versiyonlarda, yarışmacı bir soru için iki kez cevap hakkı kazanır.

Süre Kısıtlaması

Bazı sorular için yarışmacıların cevaplaması için sınırlı bir süre vardır.

Yarışmacının Kararı: Yarışmacı, herhangi bir soruda oyunu durdurma ve o ana kadar kazandığı para ile ayrılma hakkına sahiptir.

 

Yorumlar