İlk Türk astronotunun uzaydan ilk açıklaması

İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydan yaptığı ilk açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
İlk Türk astronotunun uzaydan ilk açıklaması

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydan ilk açıklaması, uçuştan birkaç saat sonra geldi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yolculuğuna başladı. SpaceX'in Dragon kapsülüyle gerçekleşen bu tarihi yolculuk, Ax-3 ekibiyle birlikte 36 saat sürecek. Gezeravcı bu önemli yolculukta, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu temsil ediyor.

İLK SÖZLER UZAYDAN: İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

Gezeravcı, uzaydaki ilk sözlerini Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözüyle paylaştı. Duygusal an, SpaceX tarafından X hesabından canlı olarak yayınlandı. Türkiye'nin ilk uzay görevini yerine getiren Gezeravcı, Atatürk'ün bu tarihi sözünü kullanarak bu özel anı vurguladı.

Yolculuğun başlangıcından itibaren yaşadığı duyguları anlatan Alper Gezeravcı, uzun süredir bu anın hayalini kurduğunu ve şu ana kadar yaşadıkları her şeyin harika olduğunu belirtti. Kendi ifadesine göre, "Bu harika bir duygu. Başından itibaren şu ana kadar her şey çok iyiydi."

Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir" şeklinde oldu.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Gezeravcı, Türkiye'ye büyük katkılarda bulunan ve hayatlarını bu uğurda kaybeden kişilere saygı göstererek tarihi misyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Yorumlar