Hükümetten KHK ile ilgili yeni açıklama

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, KHK'da yer alan '15 Temmuz kahramanlarını koruma' kanunu maddesiyle ilgili, "Sadece 15 ve 16 Temmuz'u kapsıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten KHK ile ilgili yeni açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi

Son Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarılan 15 Temmuz kahramanlarını koruma konununa yönelik eleştirilere Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan cevap geldi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ (Sivile yargı muafiyetine ilişkin) "Yasa darbeye karşı mücadele edenleri kapsıyor" dedi.

Bakan Bozdağ, kanun için, "örtülü af" iddialarında bulunanlara da sert tepki göstererek, 15 Temmuz kahramanlarının suç işlemediğini belirterek, "Buna af diyenler darbenin başarısız olanlara üzülenlerdir" dedi.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

"(696 sayılı KHK'nın 121. maddesiyle ilgili tartışmalar) Bunu okuduğunu anlamamak olarak değerlendirmezsek, kötü niyetli bir yorumdan başka hiçbir şey değildir.

 Bu düzenleme 15 Temmuz'dan öncesini kesinlikle kapsamadığı gibi, 16 Temmuz'dan sonrasını da kapsayan bir düzenleme değildir.

Yasa, 15 Temmuz'u hem darbe teşebbüsü olarak değerlendiriyor hem de darbe teşebbüsü boyunca darbe teşebbüsüne katılan teröristlerin yaptığı her bir eylemi de terör eylemi olarak değerlendiriyor. İkisini birlikte değerlendiriyor. Yoksa terör eylemlerini ayrı, darbe teşebbüsünü ayrı bir değerlendirme yapmıyor.

 Kim ki bu düzenlemeyi 15 Temmuz, 16 Temmuz'dan sonraki süreyi de kapsıyor diye yorumluyorsa, çok net söylüyorum, bu maddeleri ya doğru dürüst okumamıştır, 'yok arkadaş ben bu maddeleri okudum hem de dikkatle okudum' diyorsa o zaman okuduğunu anlamıyordur.

 Bu düzenleme kesinlikle muğlak bir düzenleme değildir, açıktır, nettir. Yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç bulunmamaktadır.

Ortada bir suç yok, olmayan bir suçun affı da söz konusu değildir. Buna af diyenler, darbenin başarısızlığına üzülenlerdir. Darbe severlerdir bunlar. Darbecileri 'niye başarısız oldun' diye itham edenlerdir.

Yorumlar