Hükümetten 'DAEŞ'in Türk askeri yaktığı' iddialarına cevap

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, DAEŞ'in Türk askerlerine yönelik 'yakma' iddialarıyla ilgili 'Henüz teyit edilmiş bir bilgi yok' dedi. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuşan Kurtulmuş, yeni anayasa ve El Bab konularında da açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten 'DAEŞ'in Türk askeri yaktığı' iddialarına cevap

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'de kaçırılan iki Türk askeriyle ilgili sorulara cevap verdi. Bakan Kurtulmuş, askerlerin DAEŞ tarafından yakıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Henüz teyit edilmiş bir bilgi yok. Zaten böyle bir bilgi olsaydı şu ana kadar hükümet olarak açıklama yapmış olurduk" dedi. 

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, bir gazetecinin sorusu üzerine şu açıklamalarda bulundu: Bu video ile ilgili TSK ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş bilgi yoktur. Bu tür terör örgütleri dünyanın en aşağılık mekanizmaları. Video görüntüleriyle halka korku yaymaya çalışıyor. Kusura bakmasınlar medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak alan değildir. Türkiye DEAŞ'la fiili savaş halindedir. Uyduruk görüntülerle Türk halkının moralini bozmak vatanseverlik değildir. Çok şükür ulusal medyada ciddi bir dayanışma var. 

EL BAB OPERASYONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, El Bab operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Kurtulmuş, operasyonun kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ve devam edeceğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: Türkiye El Bab operasyonuyla ilgili, ilgili bütün tarafları bilgilendirmektedir. Menbiç'ten PYD unsurlarının çıkarılması için seri görüşmeler sürdürülüyor. Fırat'ın doğusuna gitmesi için sonuç inşallah elde edilecektir. Türkiye El Bab operasyonunu milli birikimiyle çözebilecek imkandadır. 

Sahanın son derece karmaşık olduğunu görmemiz lazım. Musul operasyonu gibi, Rakka operasyonu gibi, El Bab operasyonu gibi üç tane önemli operasyon olduğunu biliyoruz. Şuradan şu birlik geliyor gibi bir savaş stratejisi gibi yorumlar yapılmasını doğru bulmam. 

OHAL KONUSU

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı konusunda da açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, 15 Temmuz ihanetinin ardından 5 buçuk ay önce ilan edilen ve Ocak ayının ortasında bitmesi planlanan OHAL ile ilgili “OHAL gerektiği kadar olacaktır. Arzumuz referandum sürecinde kaldırılması” dedi.

ANAYASA KOMİSYONUNDA YAŞANAN GERİLİM

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, TBMM Anayasa Komisyonu'nda CHP tarafından üretilen gerilimle ilgili sorularla da cevap verdi. Kurtulmuş, bir soru üzerine 

Önümüzdeki süreç önemli bir noktadır. Anayasa görüşmelerini tamamlayıp referanduma gidilecek. Burada herkesin sözlerine dikkat etmesi lazım. Bu anayasa değişikliği etkin yönetim için talep edilmiş bir tekliftir. Milletten başka hiçbir güç yoktur. Herkes uslubuna dikkat etmesi lazım. Biz bunu bütünleşme meselesi olarak görüyoruz. Türkiye'nin ulusal mücadelesi kimsenin babasının malı değildir. Mustafa Kemal Atatürk herkesin ortak değeridir. Recep Tayyip Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk'ü başka yerde göstermeye çalışmak siyaseten başka hesapların olduğunu göstermektedir. Siyasi görüşümüz, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama yapmayın. Mustafa Kemal Atatürk üzerinden 2017 yılında yapılacak bir referandumu yönetmeye çalışmak son derece talihsizliktir. 

Yorumlar

ihsan esas Amerikan uşağı deaşlıları Allah öyle yakacakki kaçacakları delikte yok