Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden?

Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden yapılır, Hollanda vizesi şartları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden?

Hollanda işçi alımı başvuru işlemleri nasıl ve nereden yapılır, Hollanda vizesi şartları nelerdir? Hangi alanda yabancı işçi alımı var veya hangi mesleklerde alımlar yapılıyor? Hollanda işçi alımı konusunda bu aralar Jumbo Marketler tarafından yapılıyor. Jumbo Market iş başvurusu için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Avrupa ülkelerinin yabancı işçi alımı konusunda son bir yıl içinde neredeyse seferberlik başlattığı söylenebilir.

Özellikle de havalimanlarında pandemi sürecinde yaşanan işten çıkarmalar veya işten ayrılmalar sonrasında büyük bir işçi açığı oluşmuş durumda. 

Boşalan iş pozisyonlarına yeni eleman bulmak ise hayli güç. Çünkü işten çıkarılanlar veya işten ayrılanlar kendilerine uygun yeni işler bulmuş durumda. Hal böyle olunca da işçi bulmakta zorluk çeken havalimanlarında işler iyice aksamaya başladı. 

Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden
Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden

 

Başta Almanya, Danimarka, İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesi yabancı işçi alımı yapıyor. 

Yabancı işçi alımında ise öncelik her zaman olduğu gibi Türk vatandaşlarına veriliyor. Hatta Almanya direkt Türkiye'den işçi talebinde bulunmuştu. Almanya Türk işçi alımı hayli gündem olmuştu. Gerçi çok fazla başvuru yapılmadı ancak yine de Türkiye'ye olan teveccüh görülmeye değer. 

Hollanda'nın Amsterdam Schiphol Havalimanı yetkilileri nisandan bu yana devam eden yoğunluğa çözüm bulmakta zorlanıyor.

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM'nin yer hizmetleri görevlilerinin 23 Nisan sabahı başlattığı grev sona ermesine rağmen Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda valizlerin birikmesi, gecikmesi ve kaybolması sorunu hala çözülemiyor.

Çok sayıda uçuşun iptal edildiği havalimanındaki uçuşların bir kısmı Rotterdam ve Eindhoven şehirlerindeki çevre havalimanlarına kaydırılıyor.

Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden
Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden

 

Devam eden yoğunluğu azaltmak için uçuşu 4 saatten fazla olan yolcular havalimanı dışında bekletilirken, havalimanının dış hatlar gidiş kısmındaki yoğunluklar sebebiyle oluşan sıralar yüzlerce metreyi buluyor.

20 Temmuz'da havalimanındaki bagaj sisteminin arızalanması sebebiyle kabin valizi haricinde bagajı olan binlerce yolcunun bileti iptal edilirken, havalimanında valiz yığınları oluştu.

CNN Travel’in 26 Mayıs-19 Temmuz tarihlerindeki uçuşların rötar durumuna göre oluşturduğu "en problemli havalimanları" listesinde dördüncü sırada yer alan Schiphol’de belirtilen tarihlerdeki uçuşların yüzde 41,5'inde gecikme yaşandığı kaydedildi.

Hollanda'da yeni duyurulan haberlere göre uluslararası personel olarak 353 kişinin alınacağı görülmekte. Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşanan işçi sıkıntıları nedeniyle işçi alımı yaptıklarını da yapılan çalışmalar sonucunda görebilmekteyiz.

HOLLANDA'DA ÇALIŞMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Hollanda çalışma vizesi başvuru formu: Eksiksiz, doğru ve mavi tükenmez kalem ile doldurulması gerekir.

Pasaport: Alınacak Hollanda çalışma vizesinin bitiş süresinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerliliği bulunan bir pasaport gerekir.

Adli sicil kayıtları: Öncül sertifika gerekir.

İş sözleşmesi: İşveren tarafından onaylı ve imzalı iş sözleşmesi veya kontratı, işin tanımı, işin yapılacağı yer gerekir.

Diploma: Eğer üniversite veya yüksek lisans eğitimi Hollanda’da tamamlanmışsa, mezun olunan okuldan alınacak diploma ve eğitim belgeleri gerekir.

CV : İş deneyimine sahip olunması durumunda CV ve iş deneyimlerini kanıtlayan belgeler gerekmektedir.

HOLLANDA ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hollanda çalışma izni vizesi için gerekli evrakların toplanarak gerekli birimlere ulaştırılması gerekir.

Hollanda vizesi resmi aracı kurumu olan VFS Global’den Hollanda MVV vize başvuru randevusu alınır.

Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden
Hollanda işçi alımı başvuru nasıl ve nereden

 

Randevu gününde istenen evraklarla birlikte ilgili aracı kuruma gidilir

Biyometrik fotoğraf ve parmak izi istenilen tüm evraklarla birlikte verilir.

Başvuru sonucunun çıkması kısa veya uzun süreler olabilmektedir.

HOLLANDA İŞÇİ ALIMI YAPILAN MESLEKLER

- Temizlik personeli

- Şoför

- Bekçi

- Hizmet personeli

- Çöp toplama personeli

- Garson

- Güvenlik görevlisi.

Hükümet tarafından yapılacak işçi alımı için henüz resmi bir açıklama bulunmamakta. İş başvurularınızı yabancı siteler üzerinden iş arayan şirketlerle iletişime geçerek yapabilirsiniz. İş bulma siteleri üzerinden başvurunuzu mail ile şirketlere gönderebilirsiniz. Eğer bunları incelerseniz, birçok iş ilanına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


 

Yorumlar