Hisarcıklıoğlu'na "Azerbaycan Dostluk Nişanı"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na "Azerbaycan Dostluk Nişanı" verildi

Google Haberlere Abone ol
Hisarcıklıoğlu'na "Azerbaycan Dostluk Nişanı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararıyla "Dostluk Nişanı" takdim edildi.

TOBB'tan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in 25 Nisan 2022 tarihli kararıyla Türkiye-Azerbaycan ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi için yaptığı faaliyetler, Azerbaycan'ın ekonomik kalkınmasına katkıları ve girişimcilik alanındaki çalışmalarından dolayı Hisarcıklıoğlu "Dostluk Nişanı"na layık görüldü.

Söz konusu nişan, Hisarcıklıoğlu'na Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve iş insanlarının katılımıyla Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov tarafından Bakü'de dün sunuldu.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve Azerbaycan'ın "tek millet iki devlet" olduğunu belirterek, şahsına verilen "Dostluk Nişanı" için Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ekonomi Bakanı Cabbarov'a Türk iş dünyası adına teşekkür etti.

- "Azerbaycan'ın yanındayız"

Hisarcıklıoğlu, Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'ni kutlayarak, "Bu zafer hepimizi gururlandırmıştır, büyük bir haksızlığı sona erdirmiştir. Büyük bir liderlik göstererek Karabağ'ı işgalden kurtaran Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, Türk iş dünyası olarak bir kez daha tebrik ediyorum. Bizler de iş dünyası olarak bütün imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Türk Ticaret ve Sanayi Odasına üye ülkelerin iş insanları olarak Karabağ'ın imarı için Şuşa'da buluştuklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bölgenin gelişmesi, huzurun kökleşmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Yorumlar