'Her şey güzel olacak' dediler, Furkan'ın hayatını kararttılar

31 Mart yerel seçimlerinden önce "Her şey güzel olacak" naraları atan Ekrem İmamoğlu yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun söz vermesine rağmen binlerce İBB çalışanının işten çıkartmıştı. Muhammed Furkan Doğan onlardan biriydi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Furkan'ın hayatını kararttı

İstanbul yerel seçimleri sırasında  "Her şey güzel olacak" olacak diyerek vaatlerde bulunan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu veCHP yönetemi verdikleri sözlere rağmen bir çok İBB çalışanının hayatını kararttı. Göreve gelir gelmez işçi kıyımı yapmaya başlayan CHP'li İBB yönetimi bir çok çalışanın ekmeğine mani oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kurumlar ve İBB iştiraklerinde çalışan yaklaşık 7 bin kişiyi işten çıkartan CHP’li İmamoğlu 27 yaşındaki Muhammet Furkan Doğan’ın da iş akdine son vermişti. İşten çıkartıldığı Ağustos ayından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde hak arayışına katılan Doğan, 2 hafta önce yine arkadaşlarına destek olmak ve hakkını aramak için yola çıktı.

Ancak, Doğan, arkadaşlarının yanına giderlen yolda motoruyla trafik kazası geçirerek ağır yaralandı. Şah damarı yırtılan Doğan’ın kafatasında da çatlaklar oluştu. Bir gözünü de kaybeden Muhammed Furkan Doğan yaşam mücadelesi veriyor. Doğan’ın nöbete gitmediği zamanlar boya yaparak geçimini sağladığını söyleyen ağabeyi Rasim Doğan, “Kardeşim o gün halamın evini boyuyordu. İş çıkışı benim yanıma uğradı. Oturduk beraber çay içtik, biraz sohbet ettik. Birkaç saat sonra ‘Abi ben kalkayım artık’ dedi. Nereye gidiyorsun deyince ‘Abi İBB’nin önüne gideceğim’ cevabını verdi. Bugün gitmesen olmaz mı deyince ‘Olmaz, orada bulunan abilerimi yalnız bırakamam’ ifadesini kullandı” dedi.

YAŞAMASI MUCİZE

Furkan’ın o gece nöbete gitmemesi için ikna etmeye çalıştığını söyleyen Rasim Doğan, “Kardeşime, sevdiğin dizi var, tatlı var gitme dedim. Yine de ikna edemedim. Motoruna binerek Fatih istikametinden İBB’nin önüne gitmek için yola çıktı. Daha sonra polis ekiplerinden öğreniyoruz ki, Furkan giderken bir araç önüne kırmış ve kardeşimin motoru savrulmuş. Çarpışmanın etkisiyle, Furkan başını bariyerlere vuruyor. Kafasında kask olmasına rağmen ciddi bir darbe almış. Oradan geçen kişiler hemen hastaneye kaldırmışlar. Yapılan ilk incelemede kardeşimin kafatasının çatlak olduğu için yaşaması zor olduğu söylendi” dedi. İlk ameliyatının 5.5 saat sürdüğünü ifade eden Doğan, “Kardeşimin kafatasının bir bölümü alındı. Doktorlar yaşamasını mucize olarak gördü” şeklinde konuştu.

Yorumlar