Hava şehitleri anıldı

- TALPA ile Hava Harp Okulu'nun öncülüğünde Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Hava şehitleri anıldı

İSTANBUL (AA) - Hava şehitleri, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) ile Hava Harp Okulu'nun öncülüğünde Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Hava Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla yapılan tören için şehitlikte bir araya gelen TALPA üyeleri ve eski başkanları, Hava Harp Okulu komutanları, görevli subay ve astsubaylar, uçuş okulu öğrencileri, havacılık dernekleri ve muharip gaziler ile emekli pilotlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir." hedefini daha da ileriye taşımak için görev yaparken yaşamını yitiren meslektaşlarına şükranlarını sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan TALPA Başkanı Kaptan Pilot Ayhan Günal, Türk sivil havacılığının dünyada ilk sıralarda yer almasında, bugüne kadar havacılık aşkından ve gökyüzünden yaşamları pahasına vazgeçmeyen, can veren, kan veren şehitlerin payının büyük olduğunu belirtti.

Şehadetleriyle de tüm pilotlara ışık olan, ülke için yaşamlarını yitiren asker veya sivil tüm hava şehitlerinin toprağa değil, yüreklere gömülü olduğunu kaydeden Günal, "Biz Türk pilotları daha yüksekleri hedefleyerek kendimizi daha da geliştirmenin, bizden sonra kokpiti devralacak müstakbel meslektaşlarımıza bilgi, birikim ve deneyimlerimizi aktarmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Göklerine sahip olamayan ulusların bağımsız olamayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anıta çelenklerin konulmasından sonra şehitlikteki şeref defterini imzalayan Günal ve beraberindekiler, kabirleri ziyaret ederek kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı.

Daha sonra Türk Hava Yolları (THY) şehitliğine geçen dernek ile Hava Harp Okulu heyetleri, anıta çelenk koydu. Tören, görev başında yaşamını yitiren THY personelinin kabirlerine çiçek bırakılması ile son buldu.

Yorumlar