Haraç çetesine operasyon: 1'i kadın 13 gözaltı

Adana'da çek senet tahsilatı, adam öldürme, yaralama, ev ve işyeri kurşunlama olaylarına karıştıkları ileri sürülen suç örgütüne mensup 1'i kadın 13 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Haraç çetesine operasyon: 1'i kadın 13 gözaltı

Adana'da çek senet tahsilatı, adam öldürme, yaralama, ev ve işyeri kurşunlama olaylarına karıştıkları ileri sürülen suç örgütüne mensup 1'i kadın 13 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden bazıları gazetecilere küfür savurdu, ayakkabı fırlattı, polisi tehdit etti.

Emniyet Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, ihbar ve şikayetler üzerine merkez Yüreğir ilçesinde örgütlü bir suç örgütünü takibe aldı. 9 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen çete elebaşı Recep Akay'ın da aralarında olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı. Çetenin, Bayram Gülşen isimli bir kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddia ediliyor.

Polis, çete elebaşının cezaevine girmesinin ardından çete üyesi Seyithan T.'nin bazı kişileri yanına alıp yine aynı suçlara devam ettiğini ve haraç toplama olaylarına karıştığını tespit etti. Polis, Kiremithane, Şehit Erkut Akbay, Çamlıbel, Dadaloğlu mahallelerinde 17 Şubat Pazartesi günü, çevik kuvvet ve özel harekatçıların da olduğu 250 polisle helikopter destekli operasyon başlattı. 20 adrese yapılan eş zamanlı baskınla çete elebaşı olmakla suçlanan Seyithan T. ile 1'i kadın toplam 13 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan şüpheliler, merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrollerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Şüphelilerden bazıları gazetecilere tehditler savurup ayakkabı fırlattı. CİHAN

Yorumlar