Hamas heyeti görüşmeler için Mısır'da

Hamas heyeti, saldırıların durması için başlatılan görüşmelere katılmak üzere Mısır'a gitti.

Google Haberlere Abone ol
Hamas heyeti görüşmeler için Mısır'da

Hamas heyeti, İsrail ile devam eden ateşkes görüşmelerini sonlandırmak ve bölgede uzun süredir devam eden gerilimi azaltmak amacıyla Kahire'ye vardı. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, heyetin, Hamas'ın Gazze'deki Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye öncülüğünde olduğu belirtildi.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

Hamas, Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumun iyileştirilmesi ve bölgedeki gerilimin azaltılması için İsrail ile bir dizi ateşkes görüşmesi yürütüyor. Filistinli kaynaklara göre, Hamas, her biri 45 gün sürecek, 3 aşamalı esir takası ve ateşkes planını kabul etti.

NETANYAHU'NUN TAVRI VE ABD İLE GÖRÜŞMELER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes tekliflerini reddetti ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmede, Hamas'ın taleplerinin kabulünün İsrail için yeni bir kıyıma yol açacağını savundu. Netanyahu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı hazırlığı emri verdiğini de açıkladı.

NETANYAHU'NUN ASKERİ BASKI VURGUSU

Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin ailelerine seslenerek, Hamas'ın taleplerinin "gerçek dışı" olduğunu ve askeri baskının devam etmesinin, esirlerin geri getirilmesi için tek seçenek olduğunu belirtti. Ayrıca, Hamas'ın taleplerinin kabul edilmesinin esirleri serbest bırakmayacağını, aksine yeni bir kıyıma yol açacağını ileri sürdü.

Yorumlar