Hamas-Fetih görüşmesinden sonra hükümet görevi tamamen devralacak

Filistin Ulusal Uzlaşı hükümeti Sözcüsü Mahmud: -"Filistin hükümeti, bu görüşmenin ardından önemli kararlar alacak ve Gazze'deki sınır kapısı dahil bütün görevleri teslim alacak"

Google Haberlere Abone ol
Hamas-Fetih görüşmesinden sonra hükümet görevi tamamen devralacak

GAZZE (AA) - Filistin Ulusal Uzlaşı hükümeti Sözcüsü Yusuf Mahmud, hükümetin Gazze'deki görevini tamamen devralmasının Kahire'de yapılması beklenen Hamas-Fetih görüşmesinin ardından gerçekleşeceğini açıkladı.

Gazze'de Filistin hükümetinin 2014'ten bu yana ilk kez düzenlediği toplantının ardından basın mensuplarına konuşan Mahmud, uzlaşının ayrıntılarının ele alınması için Hamas ve Fetih hareketlerinin önümüzdeki hafta sonu Kahire'de görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti.

Mahmud, "Filistin hükümeti, bu görüşmenin ardından önemli kararlar alacak ve Gazze'deki sınır kapısı dahil bütün görevleri teslim alacak." dedi.

Mahmud, uzlaşı hükümetinin Gazze'ye yönelik memur maaşlarında ve elektrikte kesintiye gitmesi gibi konulara işaret ederek, yaptırımların Kahire'deki görüşmeden sonra kaldırılacağını dile getirdi.

Gazze'deki durumun içler acısı olduğunu aktaran Mahmud, Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılması için uluslararası topluma daha fazla çaba göstermesi çağrısı yaptı.

Mahmud, bakanların Gazze'deki kurumları ziyaretinde olumlu bir hava ile karşılaştıklarını kaydetti.

Filistin Ulusal Uzlaşı hükümetinin Gazze'de gerçekleştirdiği ilk toplantısında konuşan Başbakan Rami Hamdallah, hükümetin eksiksiz bir şekilde Gazze'deki görevini teslim alamaya kararlı olduğunu açıklamıştı.



Yorumlar