Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı neden görevden alındı, ne ile suçlanıyor?

Halil Konakçı'nın kim ve nereli olduğu soruları merakla sorulurken neden görevden alındı veya daha önce hiç görevden alındı mı soruları da bu aralar soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı neden görevden

Halil Konakçı kimdir, nerelidir, kaç yaşında, neden görevden alındı veya Konakçı hoca daha önce hiç görevden alındı mı, şu anda ne ile suçlanıyor, neden CHP'liler tarafından hedef alınıyor, görevden alınması isteniyor. Halil Konakçı kimdir? İşte detaylar: 

HALİL KONAKÇI KİMDİR?

Halil Konakçı Ankara'da Melek Hatun Camii İmam-Hatibi olarak görev yapmaktadır. 

Türkiye Halil Konakçı adını Sezen Aksu'nun şarkı sözlerinin neden olduğu tartışmalar esnasında tanımıştı.

Konakçı, Sezen Aksu'nun İslam dinine ve inancına hakaret olarak kabul edilen şarkı sözlerinin tartışıldığı günlerde "Hilafet talebinde" bulunduğu bir sohbeti nedeniyle hedef alınmıştı. 

Son olarak ise CHP'li bir belediye başkanının bir etkinlik esnasında sahneye çıkarak şarkıcı Gülşen'in üzerindeki şalı atması ve çıplak olması gerektiğini savunmasıyla başlayan tartışmada Konakçı bir kez daha gündem oldu. Daha doğrusu Konakçı verdiği tepkiyle gündem oldu. 

Halil Konakçı neden görevden alındı, alındı mı?
Halil Konakçı neden görevden alındı, alındı mı?

 

Halil Konakçı tartışmayla ilgili bir sohbetinde Müslümanların kadınlarına sahip çıkması gerektiğini belirterek kadın-erkek eşitliğiyle ilgili dini görüşlerini ortaya koymuştu.

Konakçı'nın dini görüşlerini söylemesi ve bazı İslami kaideleri ortaya koyması CHP tarafından sert tepkiyle karşılandı. 

İşte yaşananlar: 

Ankara Melike Hatun Camii Halil Konakçı'nın, kadın-erkek eşitliği ile ilgili konuşmasında kadınların giyim tarzı hakkındaki "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? " demişti. 

Halil Konakçı, kendi adını taşıyan YouTube kanalında yayınladığı videoda, kadınların iş gücüne katılımı ve kadın-erkek eşitliğiyle ilgili düşüncelerini ifade etti.

Videoda Konakçı, kadınların iş yaşamında yer almasından rahatsız olduğunu ifade ederek kadın-erkek eşitliğinin tamamen yalan olduğunu söyledi.

Konakçı'nın tepki çeken videodaki söylemleri şöyle:

"Büyükleri adam edebilirsek gençlerin adam olması kolay. Sen bir baba olarak evinin dinini, diyanetini sağlamakla mükellefsin. Ayet var; erkekler kadınlardan üstündür. Hani kadın-erkek eşitliği diyorlar ya bu tamamen yalan. Çünkü Allah Kuran'da diyor ki; erkekler kadınlardan üstündür. Bunu söyleyeceğim ya ben, yayınlayacağız bunu. Bak şimdi neler olacak bak. Kadınlarla erkekler ahirette eşittir. İbadette eşitiz. İbadette bile eşit değiliz. Kadına cihat farz değil, savaş farz değil. Bana farz. Canını tehlikeye atacaksın. Dinini anlatacaksın. Kadına farz değil bana farz.

Helal rızık mükellefiyeti yok kadının. O sizin göreviniz, adamların görevi. Ama her yerde kadın istihdamı var, daha cazip çünkü. Araba fuarı var. Mini etekli, kadın var. Araba lastiği fuarında kadın var. Kadınların şu dönem gibi suistimal edildiği bir cahiliye dönemi bile olmadı. Bunu özgürlük zannediyorlar. Özgürlük diye anlattılar. Bizim garibanlar da inanıyorlar. Rızık sizin göreviniz. Kadına bir adam pavyonculuktan para kazansa, haramdan para kazansa, içkiden uyuşturucudan para kazansa, eve getirse kadının mesuliyeti yok. Yer ve hesap sorulmaz. Bak eşit değiliz görüyor musun. Bizim üstünlüğümüz bu işte hizmetimiz üstün. O evin helal rızkını ben yapmak zorundayım kadın değil.

Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin."

DAHA ÖNCEKİ TARTIŞMA

Halil Konakçı daha önce de Sezen Aksu’nun tartışma yaratan şarkı sözlerini Bursa’da Mihraplı Camii’nde verdiği vaazda hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı, hilafet çağrısı yaparak, “O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

SEZEN AKSU'NUN TEPKİ ÇEKEN ŞARKI SÖZLERİ NEYDİ?

Peki, Sezen Aksu'nun tartışmalı şarkı sözleri nedir?

İşte Sezen Aksu'nun İslam dinine ve semavi dinlere hakaret olarak kabul edilen tartışmalı şarkı sözleri:

Binmişiz bir alâmate

Gidiyoruz kıyamete

Selam söyleyin o cahil

Havva ile Adem'e

Aha yine, aha yine

Önümüz uçurum, ardımız dağ

İlle yanacağız, yanacaklar

Elbette

Gül de var, diken de

***

Peki, Halil Konakçı neden görevden alındı veya daha önce görevden alındı mı? Hayır, Halil Konakçı hakkında "görevden alınması yönünde" suç duyuruları yapılmıştı. Bursa Barosu tarafından yapılan suç duyurusunda Konakçı'nın görevden alınması istenmişti. CHP'liler tarafından da Konakçı'nın görevine son verilmesi çağrıları yapılmıştı. Ancak Konakçı düşüncelerini ifade ettiği açıklamaları nedeniyle görevden alınmadı. Bu nedenle göreve iadesi de söz konusu değil zaten görevinin başında bulunuyor.

HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camii İmamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı.

Yorumlar

murat kimin müslüman olduğunu biliyormusunuz? iki cilalı kelama bakın, cübbeye sarığa bakın , yorum yapın. ortalık kasap dükkanı gibi ise bakma , çocuk istismarları yapılan yerlerden arlanmayanlar varsa ,bunun suçu din eçıkmaz. şuan orta çağda yaşıtor ülkemiz. hoca işini yapsın , her halta karışmasın, Hatay ondan sorulmuyor,
ufuk Bir müslümanin kuranin gercegini söylemesi ancak bir gayrimüslüme batar
FEza Allah razı olsun Halil Hocam, iyiki varsınız. Fazla şişirildi diye yazan şahıs da utanın, adam sadece görevini yapıyor. İmam önderdir, Allah'ın emir ve yasaklarını bildirmesin mi? Edepsizleşmeyin, hoca haklıdır ve Allah'ın izni ile samimi salih bir insandır. Allah yolunu açık eylesin, amin.
rıfkı köse Ankara Çok iyi söylemiş. Aynen katılıyorum. Az bile söylemiş
Muhammet Yuce Rabbım nurunu tamamliyacak inşallah musulmanlar galıp gelecek inşallah Halıl Hocam senın camıde etdıgın vagızları dınleyıp namaz kılmaya başladım Alhamdullılah Allahım senden razı olsun hocam hak yolundan ayırmasın amın hak davasıdır bız Allahın kuluyuz Allaha kuluk edecegız inşallah senı cok sevıyoruz hocam yanındayız...