Haliç’ten sonra Elmalı Barajı'nda korkutan görüntü

AK Parti döneminde harcanan milyonlarca lira ile temizlenen Haliç, son zamanlardaki renk değişimi ve kokmaya başlaması ile gündemden düşmezken bir korkutan görüntüde İstanbul'un önemli su kaynaklarından biri olan Elmalı Barajı'ndan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Haliç’ten sonra Elmalı Barajı'nda korkutan görüntü

İki yıl önce dip çamuru temizlenen Elmalı Barajı yeni görüntüsü ile korkuttu. Su yüzeyi yeşile bürünen Elmalı Barajı'nın son halini görenler gözlerine inanamıyor. Son zamanlarda Haliç ve İstanbul Boğazı’ndaki kirlilik gündemi yoğun bir şekilde meşgul ederken bu sefer de Elmalı Barajı'nın yüzeyi yeşille kaplandı. 

İstanbul’a su sağlayan önemli kaynaklardan biri olan baraj üzerinde oluşan yeşil tabaka, bölge halkında tedirgin etti. İstanbul Çavuşbaşı Çayı üzerinde, içme-kullanma ve sanayi suyu temini amacıyla 1952-1955 yılları arasında inşa edilen Elmalı Barajı'nın bu hâli, havadan görüntülendi.

Baraj, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yaklaşık olarak 2 yıl önce bakıma alınmıştı. Toplam maliyeti 60 milyon lira olan çalışmalar sırasında baraj gölünün dibinde biriken balçık temizlenirken, mekanik ekipmanlar da elden geçirilmişti.

HAFTANİN OPERASYONUNDAN GÖRÜNTÜLER

 

Yorumlar