Haksız yere ihraç edilenler için yeni umut

FETÖ soruşturmaları kapsamında 'haksız yere' ihraç edilenler OHAL kapsamında kurulan komisyonda aklanacak. Komisyondan 'temiz kağıdı' alanlar görevlerine geri dönebilecek. Başbakan Yıldırım OHAL Komisyonunun yakında göreve başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Haksız yere ihraç edilenler için yeni umut

Sonhaberler | Haber Merkezi 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK'larla kamudan 'haksız yere' ihraç edilenler için yeni bir umut doğdu. 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kurulan OHAL Komisyonu, haksız yere ihraç edilenlerin geri dönüşünü sağlayacak kararlar alabilecek. FETÖ operasyonları kapsamında bugüne kadar 97 bin kişi kamudan ihraç edilirken, gözler "temiz kâğıdı" için tek merci olacak OHAL Komisyonu'na çevrildi.

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL Komisyonu'nun çalışmalarının hızlandırılması için talimat verdi. Komisyon'a 7 üye ataması bu hafta içinde yapılacak, ihraç edilen kamu personelinin talepleri 16 Nisan'dan önce alınmaya başlanacak. Komisyondan temiz kâğıdı alan işe iade edilecek.İstihbarat birimleri de dahil tüm kurumların Komisyon'un istediği belgeleri verme zorunluluğu var. 

685 Sayılı KHK ile kurulan komisyonun, olağanüstü hal kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararnameler ile tesis edilen işlemler hakkında, kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğin kesilmesi, öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması gibi görev alanları da bulunuyor. 

Komisyon, görevi kapsamında ihtiyaç duyduğu her türlü bilgi ve belgeyi, devlet sırlarına ilişkin ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşları ile yargı mercilerinden talep edebilecek.

Yorumlar