Hakkari, Şırnak, Diyarbakır'da 'teröre lanet' yürüyüşleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dondurucu soğuğa rağmen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü PKK'nın saldırılarını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Hakkari, Şırnak, Diyarbakır'da 'teröre lanet' yürüyüşleri

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın eden binlerce vatandaş, dondurucu soğuğa aldırış etmeden gerçekleştirdikleri yürüyüşlerle terörü lanetledi.

Terör saldırılarından en çok zarar gören Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca, Şırnak'ın Cizre ilçeleri ile Diyarbakır başta olmak üzere birçok yerde düzenlenen yürüyüşlere katılan vatandaşlar, attıkları sloganlarla terör örgütü PKK'ya tepkilerini yüksek sesle haykırdı.

Yürüyüşlerin yanı sıra bölge illerinin tamamında basın açıklaması yapan kurum, dernek, sivil toplum kuruluşları da güvenlik güçleri ve sivillerin hedef alındığı terör saldırılarını kınadı.

HAKKARİ

Terör saldırıları nedeniyle bir dönem sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dondurucu soğuğa rağmen İpekyolu Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü.

Bu sırada şehitler için Merkez İhsaniye Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Yürüyüşe katılan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı burada yaptığı konuşmada, Yüksekova'nın güzel bir başlangıç yaptığını anlattı.

Yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın yürüyüşe katılarak terör örgütüne tepki gösterdiğini belirten Kaşıkçı, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Artık seferberlik olsun. Bu ülkede, bu topraklarda terör olmasın. İnsanlık için huzur gelsin' başlangıcını, talimatını, açıklamasını yaptı. Yüksekova buna cevap verdi. Halk burada dedi ki; 'Artık bundan sonra bu güzel günde ay yıldızlı bayrağın altında nasıl bugün yürüyorsak, bundan sonra da mutlu huzurlu yürüyelim. Geleceğin büyük Türkiyesini birlikte inşa edelim.' İnsanlar balkonlarından, kaldırımlardan da bize destek verdi. Bu güzel yürüyüşten dolayı Yüksekovalı kardeşlerimize, bütün insanlarımıza teşekkür ediyorum."

Kardeşliğin pekiştirildiği bir yürüyüş olduğunu ifade eden muhtar Tahir Öztepe de Türk'ü, Kürt'ü Laz'ı, Çerkez'i ile bu ülkeye sahip çıkma zamanı geldiğini kaydetti.

Ailesiyle yürüyüşe katılan Mustafa Çapan da mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Bu bayrak yere düşmeyecek. Canlı olacağız, dirayetli olacağız. Yürüyüş çok güzel geçti." dedi.

Kürt'ün Türk'ün kardeş olduğunu göstermek için yapılan güzel bir miting olduğunu kaydeden Halit Aksoy ise "Yürüyüşe herkesin desteği oldu. Türk ile Kürt halkı kardeştir." şeklinde konuştu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de terör örgütü PKK'nın saldırıları protesto edildi.

Soğuk havaya rağmen ilçe merkezindeki belediye meydanında bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "Çukurca halkı devletin yanında", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir", "Akan kan bayrak için" sloganları atarak tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ne yürüdü.

İlçe Müftüsü Zafer Güneş'in şehitler için dua etmesinin ardından vatandaşlar dağıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Memur-Sen İl Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" , "Vatan sana canım feda" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atarak, terör örgütü PKK'yı ve hain saldırılarını kınadı.

Burada büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, Kayseri'deki terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

"Bu alçakça saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." diyen Memiş, şöyle devam etti:

"Türkiye, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyük, millet, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Alçaklıkta sınır tanımayanlar beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürmekte ve onlarca masumun canına kıymaktadırlar."

Türkiye'de kardeşlik ile birlik ve beraberliğin kazanacağına dikkati çeken Memiş, bütün terör örgütlerini ve onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetlediklerini aktardı.

Açıklamanın ardından vatandaşlar Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde Yenişehir ilçesindeki Anıtpark'a kadar yürüdü.

Burada terör saldırılarında şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, İstiklal Marşı ve dua okudu.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde soğuk havaya rağmen toplanan yediden yetmişe her yaştan vatandaş, terörü lanetledi.

TERÖRE LANET

Vatandaşlardan Veysi Dönmezdil, terörle mücadelede devletin yanında olduklarını söyledi.

"Terörü, PKK'yı lanetliyorum. Bu ülke bizimdir. Başka gidecek yerimiz yoktur." diyen Dönmezdil, terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Dönmezdil, "Irak ve Suriye'den gelenleri Türkiye misafir etti. Bize bir şey olursa bizi misafir edecek hiçbir ülke yok. Biz ölürsek de buradayız kalırsak da buradayız. Bir şehidimiz olduğu zaman o gün yemek yiyemiyorum. Kahrolsun PKK." ifadelerini kullandı.

Mehmet Fuat Ekinci ise terörü lanetlemek için yürüyüşe katıldığını belirterek, "Eskiden 7'den 70'e derlerdi. Biz değiştiriyor ve 7 aylıktan 77 yaşına kadar kim varsa herkesi burada istiyoruz çünkü biz bu işi durdurabiliriz. Biz Kürt halkı olarak Türk kardeşlerimizle burada sonuna kadar var olacağız. 3-5 zibidi ülkemizi ele geçiremeyecek." diye konuştu.

Veysel Bağıran da terör saldırılarından rahatsızlık duyduklarını vurgulayarak, "Kürt Türk hepimiz kardeşiz. Hep beraber, göğüs göğüse bir olmak için buradayız. Tepkimizi göstermeye geldik. Bütün samimiyetimizle bu yürüyüşe katıldık." dedi.

Buket Demir de teröre tepki mitingleri ve yürüyüşleri yapılmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen "Teröre Karşı Tek Ses, Tek Yüreğiz Yürüyüşü"ne ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK ve yaşamı hiçe sayan saldırılarını kınadı.

Memur-Sen Şırnak Temsilciliği öncülüğünde Cizre'de gerçekleştirilen yürüyüşe Şırnak merkez ile Silopi ve İdil ilçelerinden gelen vatandaşlar da katıldı.

Dicle Mahallesi'ndeki Sanat Sokağı'nda toplanan, aralarında çocuk, yaşlı, ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Vatan sana canım feda", "Polise, askere uzanan eller kırılsın", "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganlarını attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar adına açıklama yapan Büro Memur Sen Şırnak İl Temsilcisi Mehmet Akdeniz, Şırnak ve ilçelerindeki sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların teröre tepki göstermek için Cizre'de toplandığını söyledi.

"Türkiye'de huzur ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklar tarafından Kayseri ve İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz." diyen Akdeniz, Türkiye'de Türk, Kürt, Arap, Çerkez ve Laz herkesin bir ve beraber olduğunu vurguladı.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde, araçlar eşliğinde düzenlenen konvoyun ardından Midyat Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyerek terör örgütü PKK'yı ve hain saldırılarını kınadı.

"Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atarak şehitler için dua eden vatandaşlara, bazı kişiler ev ve iş yerlerine bayrak asarak destek verdi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, burada yaptığı konuşmada, Midyat'ın birlik ve beraberliğin sembolü olan ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye topraklarına göz dikenlere karşı mücadele verildiğini belirten Yaman, şöyle konuştu:

"Millet olarak kurtuluş savaşında olduğu gibi, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da siz vatan evlatları ülkeye ve bu topraklara göz dikenlere karşı büyük mücadele verdiniz. Terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir."

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise terörün asla amacına ulaşamayacağını dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Seyyidler Derneği Başkanı Selim Yıldız ise terör saldırlarını lanetlediklerini söyledi.

Mitinge katılan vatandaşlardan Fatma Yeşil de asker ve polise yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek “Askerimize polisimize uzanan eller kırılsın." diye tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Metiner de bir konuşma yaparak teröre tepki gösterdi.

Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve çok sayıda STK temsilcileri de mitinge destek verdi. Mitingin ardından vatandaşlar dev Türk bayrağıyla ile Köşk Meydanına kadar yürüdü.

ERZURUM

Erzurum Sivil Toplum Platformu ile Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatı üyeleri, Kayseri'deki terör saldırısına tepki göstermek amacıyla ellerindeki büyük bir Türk bayrağı eşleğinde Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camisi önünde toplanarak Yakutiye Medresesi önüne kadar yürüdü.

Grup, burada, terör saldırılarına tepkilerin yer aldığı dövizler açtı.

Açıklamaların ardından şehitler için dua okundu.

Grup, daha sonra dağıldı.

ELAZIĞ

Elazığ'da vatandaşlar, Türk bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüşte, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını kınadı.

Gökbörü Turancı Düşünce ve Eğitim Derneği Elazığ Şubesi öncülüğünde İzzetpaşa Camisi'nde toplanan vatandaşlar, burada İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerinde her iki saldırıda şehit düşen güvenlik görevlilerin fotoğrafları ve Türk bayrakları ile tekbir getirerek, "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları eşliğinde Öğretmenevi'ne kadar yürüdü.

Burada açıklama yapan derneğin Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özçelik, terör örgütü PKK'nın ülkeyi kana bulayan saldırılarına Kayseri'de bir yenisini daha eklediğini söyledi. Özçelik, terör örgütünü lanetledi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Sefa Kaya da polis ve askere yapılan saldırıları kınadıklarını ifade etti.

KARS

Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırılarına tepki amacıyla Kars'ta soğuk havaya rağmen binlerce kişinin katılımıyla "teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneğince organize edilen yürüyüşte bir araya gelen ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın da aralarında bulunduğu binlerce siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, esnaf, öğrenci ve memur, ellerindeki Türk bayraklarıyla soğuk havaya aldırış etmeden Merkez Camisi önünde toplandı.

Tekbir getirip "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Polise kalkan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar atan gruptakiler, sıfırın altında 16 derecede Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Güzergah üzerindeki İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret eden gruptaki bazı kişiler, polislere başsağlığı diledi.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yaşar Önal'a çiçek takdim ederek üzüntülerini dile getirdi. Burada şehitler için dua edildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, Gazi Caddesi'nde başladı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Burada konuşan İlçe Emniyet Müdürü Erol Duyar, ölümden korkmadıklarını belirterek, bu korkusuzluğun terör örgütünün sonunu getireceğini kaydetti.

Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

KAYSERİ'DE MEVLÜT

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan askerler için Bitlis'in Hizan ilçesinde mevlit okutuldu.

Siirt'te ise Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırılarında şehitler, Şirvan'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler ve Halep'te yaşamını yitiren Suriyeliler için mevlit okutuldu.

Muş, Malatya ve Batman'ın da aralarında bulunduğu birçok ilde ise sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yaptıkları açıklamalarla terörü lanetledi.

İŞ DÜNYASI KAYSERİ'DE TERÖRE KARŞI BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Sözde birbiriyle ilgisi olmayan PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, aynı dönemde ülkemizi hedef alıyor. Terör saldırıları ile birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmak isteniyor." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Kayseri Sanayi Odasının (KAYSO) ev sahipliğinde teröre karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Söz konusu sivil toplum kuruluşları (STK) adına konuşan Hisarcıklıoğlu, Türk milletinin huzurunu bozmak isteyenlerin dün, huzur şehri Kayseri'de çirkin yüzlerini bir kez daha gösterdiklerini belirtti.

"Tek bildikleri işi yaptılar. Kalleşçe bir terör saldırısı yaşadık." diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, "Saldırıda şehit olan askerlerimize, bu vatanın kahraman evlatlarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Sabah Kayseri'den şehitlerimizi uğurladık. Taziye ziyaretlerimizi yaptık. Şimdi de burada bütün arkadaşlarımızla beraberiz." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Sözde birbiriyle ilgisi olmayan PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, aynı dönemde ülkemizi hedef alıyor. Terör saldırılarıyla birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmak isteniyor. Önce 15 Temmuz darbe girişimi, geçen hafta İstanbul'da polisimize, şimdi Kayseri'de askerimize yapılan hain saldırı. Bu derece aşağılık ve kahpece bir hainliği dünyada çok az millet yaşamıştır. Ama başaramıyorlar, başaramadıkça vahşileşiyorlar. Hesap edemedikleri şu; Onlar polisimize, askerimize el uzattıkça, bu millet polisine ve askerine daha fazla sahip çıkıyor, daha sıkı bağrına basıyor. Onlar saldırdıkça bu millet birbirine daha fazla kenetleniyor. Biz bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır hainliğin her türlüsünü gördük. Ama bütün hainlerin hesabını da kestik, bu tuzakların hepsini de bozduk. Birlik ve bütünlüğümüze her zaman sahip çıktık. Şer odakları bilmelidir ki; Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır."

MAÇA KOMANDO BERESİYLE ÇIKTILAR

Türkiye Spor Toto 3.Lig 3.Grup'ta yer alan Muğlaspor'un oyuncuları, terör saldırılarına tepki için polis, jandarma ve komando beresi takarak maça çıktı.

Muğlaspor ile Darıcaspor arasında Muğla Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşma öncesi, ev sahibi takım oyuncuları ve çocuklar seremoniye, Beşiktaş'ta güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı ile Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik terör saldırısını kınamak amacıyla polis, jandarma ve komando beresi takarak çıktı.

Seremonide çevik kuvvet ve jandarma personeli yer alırken, oyuncular İstiklal Marşı okunduğu sırada asker selamı verdi.

Muğlasporlu taraftarlar ise maçta görev yapan Muğla Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet personeli ile sahada görevli polis memurlarına karanfil verirken, tribünde "Teröre Lanetliyoruz" pankartı açarak, sloganlar attı.

Muğlaspor Teknik Direktörü İsmail Cem Cambaz, gazetecilere yaptığı açıklamada hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti.

Türk milletine hiçbir gücün diz çöktüremeyeceğini aktaran Cambaz, "Son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum." dedi.

Terör örgütlerinin ırkı, dini, mezhebi, ideolojisi olmadığını dile getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Terör örgütleri, kendilerini satılığa çıkarmış, kendilerini efendilerine peşkeş çekmiş katil sürüleridir. Devletimiz terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında dünyada eşi görülmemiş bir mücadele veriyor. Elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap sorulacaktır. Vatandaş olarak bizlerin görevi ise bizi teslim almak isteyen teröre karşı tek ses, tek yürek olmaktır. Bu süreçte aman tuzaklara, provokasyonlara dikkat. Oyuna gelmeyelim." diye konuştu.

Rifat Hisarcıklıoğlu, gerçek vatanseverliğin terörden medet umanların en çok korktuğu şeyi yaparak, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Gün, bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Ayrışmayacağız, birleşeceğiz. Türkiye'nin bütün kesimlerini temsil eden meslek ve sivil toplum kuruluşları olarak bizler de bunu yapıyoruz. Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkıyoruz. Şunu da açık şekilde ifade ediyoruz; Terör örgütleri ile arasına mesafe koyamayan, terör örgütü üyelerini şu veya bu bahaneyle barındıran ülkelerin, bu süreçte ne demokrasi, ne hukuk ne de insan hakları konusunda söyleyecek sözü olamaz. Bizler toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız, aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Başaramadılar, başaramayacaklar. Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın."

İSTANBUL VATAN CADDESİ'NDE YÜRÜYÜŞ

MHP Fatih İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer ve vatandaşlar, "Teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü" düzenledi.

"Teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü"ne ellerinde Türk bayraklarıyle katılan partililer ve vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, ülkenin hak etmediği saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Anadolu topraklarımızı Suriye ve Irak'a döndürmek isteyen şer güçleri vardır. O dış güçlerin içeride iş birlikçi uşakları vardır. Türkiye'yi o dış mihrakların içerideki uşakları ile birlikte bölmek, parçalamak, yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz, o dış güçlerin içerideki şer nifaklarını ortadan kaldırmamız gerekir." dedi.

Türkiye'de kardeş kanı akıtılmak istendiğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Burayı bir Suriye'ye bir Irak'a döndürmek istiyorlar. Provokatif değerlendirmelerle toplumu geriyorlar. Acılarını deşerek, sokaklara indirmek istiyorlar. Biz tepkimizi her daim göstereceğiz. Türk milliyetçileri ve ülkücüler tepkilerini en yüksek perdede verecektir ama sağduyu, vakurluktan ve iktidarlı duruşundan ayrılmayacaktır. İçerideki ajanların her bölgede insanları ayaklandırarak, toplumu gererek kardeş kanı akıtmak istediğinden hepimiz haberdarız. Buna müsaade etmeyeceğiz, etmeyeceğimizi de her daim geçmişte olduğu gibi örnekleri göstermiştik, bugün de göstereceğiz.

Türk vatandaşı olan Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bin yıldır birlikte ağladık, birlikte güldük. Biz sizinle et ve tırnak olduk. Biz sizinle aynı topraklar üzerinde mücadele verdik. Bu Anadolu topraklarını yurt ettik. Birlikte yaşıyor, bir aile gibiyiz. Siz isminiz kullanılarak, burada büyük Kürdistan hayalleri kuranların, hayallerini kursağında bırakın. Çünkü sizin üzerinizden Türkiye'yi Suriye ve Irak'a dönüştürmek istiyorlar."

Karataş, Kayseri ve Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırılarının başka bir yerde yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Bunun önlemini de Türk devletinin alması gerekmektedir. Artık sloganik hamasi değerlendirmelerle terörün çözülmeyeceğini bilmelidirler. Terörün finans kaynaklarını, dış desteklerinin önünü kesmek zorundadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizin acısını yaşıyor, ailelerine, Türk milletine baş sağlığı diliyor, minnet ve şükranla onları anıyor gazilerimize şifa diliyoruz." diye düşündü.

Karataş, gazetecilerin HDP binalarına saldırılarına ilişkin sorusuna da, "Milliyetçi camia bu olayların nelere sebebiyet vereceğini bildiğinden dolayı biz sadece sokaklara değil, meydanlara ineriz. Bu provokatif eylemleri kimler gerçekleştiriyorsa, devletimizin emniyet güçleri bir an evvel bunları yakalamalıdırlar. Bunlar provokatif olaylardır, milliyetçi ülkücü camiayla hiçbir zaman bağdaştırılamaz." cevabını verdi.

Açıklamanın ardından Karataş ve İlçe Başkanları, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı ziyaret etti.

Yorumlar