Hakim, Seçil Erzan'a kritik soruyu sordu

"Yüksek faiz vaadiyle fon dolandırıcılığı" davasında hakim karşısına çıkan Seçil Erzan'a hakim, "paralar nerede" şeklinde sordu. Erzan'ın cevabı ise hayli ilginçti.

Google Haberlere Abone ol
Hakim, Seçil Erzan'a kritik soruyu sordu

Banka şube müdürü Seçil Erzan, yüksek kar getirisi bulunan bir fonla ilgili olarak, tanınmış futbolcular dahil 19 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddialarıyla gündemde. Erzan, mahkemede verdiği ifadede, bu paraların kendisinde olmadığını belirtti. Erzan, "Paralar nerede?" sorusuna, "Birilerinin evlerinde, arabasında, kolundaki saatlerde, yurtdışı seyahatlerinde, ikinci evlerinde, üçüncü yazlıklarında, cebinde..." şeklinde cevap verdi.

ÜNLÜ FUTBOLCULAR VE YÜKSEK MİKTARLAR

İddiaya göre, Erzan'ın bu fonla ilgili olarak Fatih Terim gibi isimlerin de dahil olduğunu söyleyerek, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi ünlü futbolcuları kandırdığı belirtiliyor. Sanık, "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

SAVUNMA VE DURUŞMA

Erzan, 20 Kasım'da hakim karşısına çıktığında, paraların kendisinde olmadığını ve asıl dolandırılanın kendisi olduğunu iddia etti. Savcının "İlk kim geldi size?" sorusuna ise Fatih Terim'in adını anmaktan kaçındı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmada, 4'ü tutuklu 7 sanık ifade verdi. Mahkeme, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.

SANIK VE DİĞER ŞÜPHELİLER

Sanıklar arasında Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk gibi isimler de bulunuyor. Bu şüpheliler de aynı suçlardan 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Seçil Erzan

 

Yorumlar