Hakan Fidan aslen nerelidir? Hakan Fidan Kürt mü, kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Hakan Fidan'ın aslen nereli olduğu sık sık sorulur. Türkiye tarihinin en çalkantılı dönenmelirnden birinde en hassas kurumun başında bulunan isim olan Hakan Fidan doğal olarak nereli olduğu merak ediliyor. Peki Hakan Fidan aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kurumlarda çalıştı?

Google Haberlere Abone ol
Hakan Fidan aslen nerelidir? Hakan Fidan kimdir?

Hakan Fidan aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır soruları en son yaşanan gelişmeşle birlikte bir kez daha merakla sorulmaya başlandı. Türkiye'nin en hassas kurumlarının başında uzun yıllardır devlet büyüklerinin güvenini kazanarak, kalmaya devam eden Hakan Fidan aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kurumlarda çalıştı? İşte Hakan Fidan hakkında çok merak edilen bilgilerden bazıları: 

HAKAN FİDAN KÜRT MÜ, ASLEN NERELİDİR?

Hakan Fidan Ankara doğumlu olmasına karşın aslen Vanlı olduğu ileri sürülüyor; ancak aslen Denizlili olduğu iddiaları da mevcuttur.

Kimlik bilgilerine göre Doğum yeri Ankara 'dır.

Aslen nereli olduğuna dair en yakın iddia Denizli'de bir yerel gazetenin Hakan Fidan hemşerimiz manşetine göre Denizli'dir.

Kendisi bu bilgiyi doğrulamamıştır.

Fidan'ın Van'lı olduğu belirtiliyor; ancak bu konuda da dediğimiz gibi teyit edilmiş bir bilgi bulunmuyor.

İddiaya göre; Fidan'ın babası Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya geldi. Daha sonra Ankara'ya taşındı ve burada Ankaralı bir kızla evlendi. Fidan'ın annesi Türk, babası ise Kürt. 

Teyit edilmiş bilgilere göre; 

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi.

1986'da Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu'ndan mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Astsubay rütbesiyle görev yapmaya başladı.

Fidan, TSK'da bilgisayar teknisyenliği görevinde de bulundu.

NATO bünyesinde Almanya'da görev yaptı, bu görevi sırasında University of Maryland University College'dan (UMUC) mezun oldu. 

Türkiye'ye döndükten sonra da kariyer eğitimine devam etti. Bilkent Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü yüksek lisansla bitirdi.

Yüksek lisans tezi ise Intelligence and Foreign Policy: A Comparasion of British, American and Turkish Intelligence Systems başlığını taşıyordu.

Hakan Fidan bu tezinde Türkiye'nin dış istihbarat alanında güçlü bir sisteme ihtiyaç duyduğunu belirterek önerilerde bulunuyordu. 

Aynı üniversiteden doktora tezi de hazırlayan Fidan'ın doktora tezinin konusu da yine bilgi çağına uygun bir başlığı taşıyordu. Diplomacy in the Information Age: The Use of Information Technologies in Verification başlığını taşıyan Fidan, bilgi teknolojilerini irdeliyordu.

Fidan OYAK üyeliğinin ardından 2001 TSK'dan ayrıldı. Ankara'da Avustralya Büyükelçiliği'ne danışmanlık yaptı. 

Viyana'daki Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve Cenevre'deki BM Silahsızlanma Enstitüsü ile Londra merkezli Verification Research, Training and Information Center'da çalışmalara imza attı.

Hakan Fidan, AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra 2003-2007 yıllarında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı'na getirildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na danışmanlık yapan Hakan Fidan, Kasım 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Ve Uluslararası Güvenlikten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi.

17 Nisan 2009'da, dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner'in yardımcılığına getirildi.

27 Mayıs 2010 tarihinde, MİT Müsteşarı olarak atandı.

Son olarak MİT'in müsteşarlıktan "Başkanlık"a dönüştürülmesi ve direkt Cumhurbaşkanlığına bağlanmasıyla Hakan Fidan Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ilk "başkanı" olarak tarihe geçti.

VANLI SEYİTKİ AŞİRETİNDEN İDDİASI

Hakan Fidan 'ın memleketi ve kökeni hayli merak konusu oldu haliyle de bir çok senaryo üretildi. Son olarak Hakan Fidan 'ın Vanlı Seyitki aşiretinden olduğu tezleri ortaya salındı.

Taraf Gazetesi'nde geçen seçim döneminde çıkan iddiaya göre Hakan Fidan bu Seyitki sülalesine mensuptu.

Van Ercişte yaşadığı öne sürülen ve Hakan Fidan'ın kuzeni olduğunu iddia eden Abidin Can şu iddiada bulunmuştu;

-“Hakan Fidan’ın akrabası olduğumuz doğrudur. Hakan Bey, benim babamın öz dayısının oğlu oluyor. Hakan Bey’in babası Ankara’da evlenince o da Ankara’da doğdu. En son kendisini babasının vefatında gördüm. Taziyeye gittiğimde orada yüz yüze görüştük; tokalaştık ancak konuşamadık.”

 

Yorumlar