Gürcistan Parlamentosu'nda arbede meydana geldi

Konya'da üniversite hastanesinde dolandırıcılık operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Gürcistan Parlamentosu'nda arbede meydana geldi

Gürcistan Parlamentosu'nda "Yabancı Etkinin Şeffaflığı Hakkında" yasa tasarısının görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

Başkent Tiflis'teki parlamento binasında düzenlenen komite toplantısında ele alınan yabancı ülkelerin istihrabarat faaliyetleriyle ilgili yasa tasarısı, bazı milletvekilleri arasında tartışma ve kavgaya yol açtı.

Daha önce iktidardaki "Gürcü Hayali" Partisinden ayrılan bazı milletvekillilerden oluşan muhalefetteki "Halkın Gücü" Partisinin parlamentoya sunduğu yasa tasarısı, diğer muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Bazı muhalefet partilerinin temsilcileri, Halkın Gücü Partisinin sunduğu tasarının aslında Rus versiyonu "Yabancı Ajanlar Hakkında Kanun"a benzediğini savunarak onaylanmaması gerektiğini öne sürdü.

Görüşmeler sırasında arbedeye neden olan tasarıya karşı çıkan milletvekillileri, parlamentoda kabul edilmesi durumunda ülkenin Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonunun engelleneceğini savunurken tasarıyı sunanlar ise bunun bir Rus kanunuyla alakasının olmadığını kaydetti.

Bu yasaya karşı çıkan bir grup vatandaş da parlamento binası önünde gösteri düzenledi.

Çoğu genç ve üniversite öğrencilerinden oluşan göstericiler, yasa tasarısının Gürcistan'ın AB ile entegrasyonuna karşı olduğunu savunuyor.

Göstericiler, yasa tasarısı karşıtı sloganlar atarak "Rus yasasına hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

"Halkın Gücü" Partisinin parlamentoya sunduğu "Yabancı Etkinin Şeffaflığı Hakkında" yasa tasarısı, 3 Mart'ta da parlamentoda milletvekilleri arasında kavgaya neden olmuştu.

Yorumlar